Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri için oy verme işlemi başladı. Belde statüsünü yeniden kazanmasının ardından gerçekleştirilen seçimlerde seçmenler, yeni belediye yönetimini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Toplam 2 bin 62 seçmenin bulunduğu beldede seçimler, sabah saat 08.00 itibarıyla başladı.

Nevsehir Mustafapasa Secim 6Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda yapılan ara seçimde, belediye başkanlığı için 12 siyasi partinin adayı ile 1 bağımsız aday yarışıyor. Seçmenler saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak sayım süreci başlayacak ve Mustafapaşa'nın yeni belediye başkanı ile belediye meclis üyeleri belirlenecek.

Nevsehir Mustafapasa Secim 4OY VERME İŞLEMİ 7 SANDIKTA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Mustafapaşa beldesinde seçimler için toplam 7 sandık kuruldu. Bu sandıkların 5'i Mustafapaşa merkezinde, 2'si ise Ayvalı Mahallesi'nde seçmenlerin hizmetine sunuldu. Beldede kayıtlı bulunan 2 bin 62 seçmen, gün boyunca oylarını kullanarak yeni yerel yönetimin belirlenmesine katkı sağlayacak.

Nevsehir Mustafapasa Secim 5Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından oyların sayımı gerçekleştirilecek. Sayım sonuçlarıyla birlikte belediye başkanlığı görevini üstlenecek isim ve belediye meclisinde görev yapacak üyeler netlik kazanacak. Böylece Mustafapaşa'da yeniden oluşturulan belediye yönetimi görevine başlayacak.

Nevsehir Mustafapasa Secim 7BELDE STATÜSÜ UZUN HUKUK SÜRECİNİN ARDINDAN GERİ KAZANILDI

Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Mustafapaşa, 2013 yılında nüfusunun 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle belediye statüsünü kaybederek köye dönüştürülmüştü. Ancak belde sakinlerinin açtığı dava sonucunda yapılan incelemelerde, Mustafapaşa'nın 2012 yılı nüfusunun 2 bin 67 olduğu tespit edildi.

Nevsehir Mustafapasa Secim 2Uzun yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından Mustafapaşa, 2025 yılında yeniden belde statüsünü kazandı. Mahkeme kararının kesinleşmesi sonrasında İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim süreci başlatıldı. Böylece Mustafapaşa'da yaşayan seçmenler, 12 yıl aradan sonra ilk kez belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitmiş oldu.

12 SİYASİ PARTİ VE 1 BAĞIMSIZ ADAY YARIŞIYOR

Ara seçim kapsamında birleşik oy pusulasında Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yerli ve Milli Parti, İYİ Parti, Anahtar Parti, Yeniden Refah Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Merkez Sağ Parti'nin adayları yer alıyor. Ayrıca bağımsız aday İlker Tura da seçim yarışında bulunuyor.

Nevsehir Mustafapasa Secim 3Yüksek Seçim Kurulu, Mustafapaşa'nın yeniden belde statüsü kazanmasının ardından 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun kapsamında ara seçim yapılmasına karar vermişti. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Mustafapaşa'nın yeni yerel yönetimi resmen şekillenmiş olacak.

Nevşehir’de çatı katındaki mutfakta yangın çıktı
Nevşehir’de çatı katındaki mutfakta yangın çıktı
İçeriği Görüntüle

Aşkın Genç ‘Mustafapaşa’nın öz evladı’ sözleriyle adayını duyurdu
Aşkın Genç ‘Mustafapaşa’nın öz evladı’ sözleriyle adayını duyurdu
İçeriği Görüntüle

Kayseri'de 5 mahallede muhtarlık ara seçimi yapılacak
Kayseri'de 5 mahallede muhtarlık ara seçimi yapılacak
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Süleyman Savranlar