İstanbulda adliyede katip memuru olarak görev yapan M.A, sosyal medyadan tanıştığı Halil Kızmaz'ın yatırım vaadettiğini ve doalndırdığını daha sonra adliye odasında birlikte olurken gizlice kaydettiği görüntülerle şantaj yaptığını iddaa ederek Halil Kızmaz'dan şikayetçi oldu.

Kayseri Hurdacılar Sitesi ışıklarında işçi servisi ve kamyon çarpıştı: 8 yaralı
Kayseri Hurdacılar Sitesi ışıklarında işçi servisi ve kamyon çarpıştı: 8 yaralı
İçeriği Görüntüle

Yatırım Fırsatı Diyerek Kadından 232 Bin TL Aldı

M.A'nın iddalarına göre yaklaşık iki yıl önce sosyal medya platformundan kendisini Kenan olarak tanıtan Halil Kızmaz ile tanıştı. Kısa zamanda yakınlaşan ikili arasında duygusal bir ilişki başladı. Bu süreçte Kızmaz'ın yurt dışı kazanç sitelerinden yüksek kazanç elde edildiğine ikna etmesiyle parça parça toplam 232 bin lira aldığı öne sürüldü.

Adliyede Birlikte Olurken Gizlice Kaydetti


İddaaya göre M.A ve Halil Kızmaz bir süre M.A'nın görev yaptığı adliyedeki bir odada birlikte oldu. Halil Kızmaz bu anları cep telefonuyla gizlice kayıt altına aldığı iddaa edildi.

Parasını eri isteyince görüntülerle şantaj yapıldı.

M.A verdiği parayı geri alamayınca Kızmaz hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla şikayette bulundu. Bunun ardından Halil Kızmaz birlikte odluklarını öne sürdüğü görüntülerle M.A'yı tehdit etmeye başladığı iddia edildi.

Mesajlarda şikayetinden vazgeçmemesi durumunda görüntülerin ailesine ve yakın çevresine gönderileceği yönünde ifadeler yer aldığı öne sürüldü.

Şüpheli Suçlamaları Reddetti

Sabah gazetesinden Ali Rıza Akbulut'un haberine göre; savcılıkta ifade veren Halil Kızmaz, telefon hattının kendisine ait olduğunu kabul etti ancak söz konusu mesajları hatırlamadığını söyledi.

Kızmaz ayrıca M.A. ile aralarında duygusal bir ilişki bulunmadığını savundu ve telefonda olduğu öne sürülen görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını ileri sürdü.İddianamede, Kızmaz'ın daha önce de "şantaj" suçundan sabıkasının bulunduğu belirtildi. Savcılık, şüphelinin "şantaj" suçundan cezalandırılması talebiyle dava açtı.

Kaynak: Sabah Gazetesi