AR-GE faaliyetleri sırasında yaşandığı belirtilen patlamanın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı. Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre olay, saat 14.00 sıralarında Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten mevkisindeki mühimmat imha sahasında meydana geldi. Açıklamada, yürütülen AR-GE çalışmaları sırasında mühimmatın kazara patlaması sonucu özel bir şirkette çalışan 2 personelin hayatını kaybettiği bildirildi.
Teknik inceleme başlatıldı
Patlamanın ardından AFAD başta olmak üzere çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemleri alınırken, patlamanın yaşandığı alanda teknik inceleme başlatıldı.
Valilik açıklamasında, "Olayın ardından AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlar süratle bölgeye sevk edilmiş, bölgede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatılmış olup süreç ilgili makamlarca titizlikle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, patlamanın kesin nedeninin yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağını belirtti. Hayatını kaybeden personellerin kimliklerine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Başkan Büyükkılıç'tan taziye mesajı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da patlamanın ardından sosyal medya platformu X üzerinden bir başsağlığı mesajı yayımladı.
Büyükkılıç paylaşımında, "Kırıkkale Yahşihan'da mühimmat imha sahasında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Patlamanın ardından çok sayıda siyasetçi ve yerel yönetici de sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaşırken, olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.
Cevdet Yılmaz'dan başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, patlamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.
Yılmaz paylaşımında, "Kırıkkale Yahşihan'da mühimmat imha sahasında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için ilgili kurumlarımızca inceleme başlatılmış, süreç titizlikle yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.
İnceleme devam ediyor
İki kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında olay yerinde teknik çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, patlamanın meydana geliş şekli ve nedenine ilişkin detayların yapılacak incelemeler sonucunda kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
Kamu kurumlarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sürerken, hayatını kaybeden iki personelin yakınları yasa boğuldu.




