Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, güne olumlu gelişmelerle başladı. Kayak merkezinden alınan son bilgilere göre pistlerin büyük bir bölümü açık durumda bulunurken, gece kayağı yapılan Tekir Kapı bölgesindeki pistlerin tamamı açık olarak hizmet veriyor.

Kayak severler tarafından yakından takip edilen gece kayağı uygulaması için ise gözler Erciyes Kayak Merkezi’nden yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Mevcut hava koşulları ve pist durumuna bakıldığında, büyük bir aksilik yaşanmadığı takdirde bu akşam Tekir Kapı’da gece kayağı yapılması bekleniyor.

Ancak yetkililer kararların gün içerisinde hava koşullarına bağlı olarak anlık değişebildiğini hatırlatıyor.

Erciyes Güne Güzel Haberle Başladı Tekir Kapı’da Gece Kayağı Yapılacak Mı (7)Geçtiğimiz Haftada Benzer Bir Durum Yaşanmıştı

Erciyes’te geçtiğimiz hafta 6 Şubat tarihinde de benzer bir tablo yaşanmıştı. Kayak merkezi o gün de güne oldukça iyi hava koşullarıyla başlamış, Tekir Kapı’da tüm pistler açık olmuş ve diğer bölgelerde de pistlerin büyük kısmı kayak severlere hizmet vermişti.

Ancak ilerleyen saatlerde hava koşullarının aniden kötüleşmesi nedeniyle gece kayağı programı iptal edilmişti.

Bugün ise mevcut hava tahminlerine göre çok büyük bir aksilik yaşanmadığı sürece Erciyes’te gece kayağının yapılması bekleniyor.

Erciyes Güne Güzel Haberle Başladı Tekir Kapı’da Gece Kayağı Yapılacak Mı (4)Bayram ve Ara Tatilin Birleşmesi Turizmi Hareketlendirecek

Önümüzdeki günlerde bayram tatili ile okullardaki ara tatilin birleşmesi, Erciyes’te yoğun bir ziyaretçi hareketliliği oluşturabilir. 21 Mart’ta başlayacak olan 9 günlük tatil sürecinde kayak merkezinde yoğunluk bekleniyor.

Hava koşullarının uygun olması halinde gece kayağının sömestir tatilinde olduğu gibi bu tatil boyunca da her gün yapılması öngörülüyor.

Erciyes Güne Güzel Haberle Başladı Tekir Kapı’da Gece Kayağı Yapılacak Mı (8)Erciyes Ziyaretçi Sayısında Rekor Kırdı

Erciyes Kayak Merkezi son yıllarda ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşadı. Sezon başından itibaren yoğun ilgi gören merkez, sömestir döneminin ardından toplamda yaklaşık 2.4 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Kısa süre önce ise 3 milyon ziyaretçi hedefi de aşıldı

Böyle giderse bayram ve ara tatilin birleşmesiyle birlikte Erciyes’te ziyaretçi sayısının 4 ila 5 milyona yaklaşması bekleniyor.

Erciyes’te Hangi Pistler Açık?

Erciyes Kayak Merkezi’nde farklı kapılarda bulunan pistlerin büyük bölümü kayak severlere açık durumda.

-Develi Kapı

Develi Kapı bölgesinde teleferikler ve pistlerin neredeyse tamamı açık. Kanis, Kartın ve Kültepe teleferikleri hizmet verirken, No 15, 15a, 15b, 16, 16a, 16b, 16c, 19, 19a ve 19b pistleri kayak yapılabilir durumda bulunuyor.

Bu bölgede yalnızca No 15c pisti kapalı durumda. Ayrıca Develi–Tekir bağlantı pisti de açık olarak çalışıyor.

Hobi Bahçeleri için geri sayım başladı: Yıkmayana 3 kat ceza!
Hobi Bahçeleri için geri sayım başladı: Yıkmayana 3 kat ceza!
İçeriği Görüntüle

-Tekir Kapı

Gece kayağının yapıldığı Tekir Kapı bölgesinde tüm pistler açık durumda.

Bölgede Tekir Gondol, Yürüyen Bant ve Zümrüt teleferikleri aktif olarak hizmet veriyor. Kayak severler No 12, No 13, 13a ve 13b pistlerinde rahatlıkla kayak yapabiliyor.

Ayrıca Tekir–Develi ve Tekir–Hisarcık bağlantı pistleri ile kızak alanı da açık durumda.

-Hisarcık Kapı

Hisarcık Kapı’da bazı teleferikler kapalı olsa da pistlerin önemli bir bölümü kayak yapılabilir durumda.

Keven, Sırt, T-Bar ve Yalçın teleferikleri çalışırken, Divan, Ottoman ve Yürüyen Bant 2 kapalı durumda bulunuyor.

Pist tarafında ise No 6, 6a, 7, 7a, 8, 9, 10, 10a, 11 ve 11a pistleri açık.

Ancak No 14, 14a, 17, 18 ve 18a pistleri şu an için kapalı. Hisarcık’tan Tekir ve Hacılar bağlantı pistleri ise açık durumda.

-Hacılar Kapı

Hacılar Kapı’da da pistlerin büyük bölümü açık. Hitit, Karakulak, Lifos Gondol ve Yürüyen Bant teleferikleri hizmet veriyor.

No 1, 1a, 1b, 3, 3b, 4 ve 5 pistleri açık durumda.

Bu bölgede No 2, 2a, 2b ve 3a pistleri kapalı bulunuyor. Ayrıca Hacılar–Hisarcık bağlantı pisti ve kızak alanı da aktif olarak kullanılıyor.

Erciyes Güne Güzel Haberle Başladı Tekir Kapı’da Gece Kayağı Yapılacak Mı (1)Erciyes’te Hava Nasıl Olacak?

Erciyes Kayak Merkezi’nde sabah saatlerinde ölçülen verilere göre hava açık ve sıcaklık -0,7 derece civarında seyrediyor. Bölgede yağış beklenmezken nem oranı yüzde 54 olarak ölçüldü. Rüzgarın ise saatte yaklaşık 3 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

5 günlük tahminlere göre sıcaklıkların -7 ile 4 derece arasında değişmesi öngörülüyor. Hafta sonuna doğru kar yağışı ihtimali de bulunuyor.

Tüm bu veriler değerlendirildiğinde, hava koşullarında büyük bir değişiklik yaşanmazsa Erciyes’te bu akşam gece kayağı yapılması güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

Kaynak: Süleyman Savranlar