Kayseri’de 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Kayseri’de 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
İçeriği Görüntüle

20 Mart’ta saat 15.00 sıralarında, Melikgazi ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi Gediz Caddesi'nde meydana gelen olayda Ömer C., 1 yıllık eşi Dilara C. ile tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Ömer C., eşini 15 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Dilara C., komşusundan yardım istedi. İhbarla eve gelen 112 ekipleri, Dilara C.'yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Olayın ardından evden kaçan Ömer C. ise polis ekiplerince Battalgazi Mahallesi'ndeki Çeçenistan Parkı'nda yakalanarak, gözaltına alındı. Ömer C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ömer C.(21) koronavirüs tedbirleri kapsamında Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, mağdur kadın Dilara C.(19) ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşma katılma talebinde bulundu, mahkeme bu talebi kabul etti.

Tutuklu sanık Ömer C. yaptığı savunmasında eşi Dilara C. ile 1 yıl önce evlendiklerini ve olayda bir gün önce akrabalarının nişanına gittiklerini belirterek, “Nişan günü orada eşimin eski sevgilisini gördük, kıskançlık oldu ama eve gelince tesadüfen karşılaşıldığını söyleyip, konuyu kapattık. Olay günü ise eşimin birisi ile mesajlaştığını gördüm, yine o kişi ile konuştuğunu düşündüm ve tartıştık, sonra bana ağır bir hakaret edince kendimi kaybettim, 1 kez bıçak salladığımı hatırlıyorum ama gerisini hatırlamıyorum, çok pişmanım” diye konuştu.

Mağdur kadın Dilara C. ise şöyle ifade verdi: “Olay günü annem hediye internet paketi gönderdi, eşim de bu mesajı görünce kimden geldiğini sorup tartıştık, eski sevgilim ile tartıştığımızı düşünmüş, mutfaktan bıçak alıp dışarı gitmeye çalıştı, hem onu, hem kendisine zarar vereceğini düşünüp izin vermedim, sonra beni bıçakla yaraladı. Evde yaşlı babaannemin arkasına saklandım, bana ‘ben cinayet işledikten sonra ne yaparım biliyor musun, müzik açar dinlerim’ diyerek gidip müzik açtı. Daha sonra halamı aradılar, o geldi. Halama, babaannesini göndermesini söyleyerek, ‘Ben bu kızı öldüreceğim’ diyordu, defalarca bıçakla vurdu, sonra ben komşuya kaçtım, kapıyı kilitlediler, polis ile ambulansa haber verdiler. Celal isimli şahıs benim eski sevgilimdi ama o nişan gününe kadar hiç görmedim, o gün tesadüf gördüm ve asla eşimi aldatmadım.”

2 tanığın dinlendiği davada, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Temmuz ayına erteleyerek, tutuklu sanık Ömer. C.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.