Fenerbahçe’ye 2024 2025 sezonunda 11 milyon eurodan fazla bir bonservis bedeliyle Aston Villa’dan transfer edilen tecrübeli stoper Diego Carlos, geçtiğimiz sezonu Como’da kiralık olarak geçirmişti. Sarı lacivertli kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre Carlos, 2026/2027 sezonu için belirtilen tarihte gerçekleşen sağlık kontrollerine katılmadı.
Fenerbahçe Spor Kulübü ise konuya dair resmi açıklamada bulundu.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"23 Haziran 2026 tarihinde planlanan rutin sağlık kontrolleri kapsamında, futbolcumuz Diego Carlos kendisine bildirilen programa uygun olarak sağlık kontrolüne katılamamıştır.
Oyuncumuzla temas kurma ve durumunu netleştirme yönündeki girişimlerimiz devam etmekte olup, Futbol Direktörümüz Oğuz Çetin’in koordinasyonunda süreç kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda yakından takip edilmektedir."
COMO’DA 31 MAÇ FORMA GİYDİ
Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Diego Carlos kiralık olarak geçirdiği 2025 2026 sezonunda İtalyan ekibi Como ile 31 maçta sahaya çıktı.
Carlos bu maçlarda toplamda 2308 dakika süre alırken 1 maçta fileleri sarsmayı başardı. Carlos bu maçlarda bir de asist yaptı.

FENERBAHÇE’YE DÖNMESİ BEKLENMİYORDU
Sağlık kontrollerine katılmamasıyla kayıplara karıştığı yönünde haberlere konu olan Diego Carlos’un Fenerbahçe’ye dönmesi beklenmiyordu. Sözleşme yükümlülüklerine göre sağlık kontrollerinde yer alması gereken Brezilyalı oyuncunun yerine getirmediği yükümlülükler sebebiyle hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.
YENİ ADRESİ MERAK EDİLİYOR
Sezonu Como’da kiralık olarak geçiren Diego Carlos’un yeni transfer olacağı takımın merakla beklendiği belirtiliyor. Piyasa değeri 5 milyon Euro olarak gösterilen Diego Carlos’un satın alma opsiyonunun kulübü Como tarafından kullanılması bekleniyor.
Carlos’un Fenerbahçe ile 2028’in Haziran ayına kadar sözleşmesinin bulunduğu vurgulanıyor.
FENERBAHÇE KARİYERİ
2024 2025 sezonunda Fenerbahçe’ye 11 milyon Euro karşılığında transfer olan Diego Carlos, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle birçok maçı kaçırmıştı.
Diego Carlos Fenerbahçe kariyerinde ise sadece 5 maçta forma giyebilirken yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre sahalardan uzak kalmış ve geçtiğimiz sezon Como’ya kiralanmıştı.
Oyuncunun performansından memnun kalan Como, satın alma opsiyonunu devreye sokarak Carlos’u kadrosuna katmayı düşünürken oyuncunun sağlık kontrolünde yer almaması transfer iddialarını güçlendiren detaylardan birisi oldu.
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yayımlanan resmi açıklamanın ardından oyuncu tarafına bir dava açılıp açılmayacağı taraftarlar tarafından merak edilen unsurların başında gelirken Carlos’un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Como’da oldukça mutlu olduğu gözlemlenen Brezilyalı stoperin yakında kendisini resmi olarak İtalyan ekibine katılması beklentisi yer alıyor.




