Kayseri'nin İncesu ilçesi, hafta sonu motor sporlarının heyecanına ev sahipliği yaptı. İncesu Belediyesi tarafından Marina alanında düzenlenen Off-Road Yarışları, Türkiye'nin farklı noktalarından gelen sporcuları ve binlerce adrenalin tutkununu bir araya getirdi.

İncesu Belediyesi'nin ilçeyi kültür, spor ve festival organizasyonlarının merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği etkinlik, Kamp ve Karavan Festivali'nin ardından düzenlenen ikinci büyük organizasyon olma özelliği taşıdı. İki gün süren organizasyon boyunca hem sporcular hem de vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı.

ORGANİZASYON FESTİVAL HAVASINDA BAŞLADI

Etkinliğin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından İncesu'ya gelen yarışmacılar ilçe turuna katılarak vatandaşlarla buluştu.

Program kapsamında yakılan festival ateşi ve gerçekleştirilen havai fişek gösterileri organizasyona görsel bir şölen kattı.

Akşam saatlerinde düzenlenen etkinlikler, katılımcılara festival atmosferini doyasıya yaşatırken, ilçede hareketli ve coşkulu anlar yaşandı.

Incesu Off Road (1)

57 TAKIM ZORLU ETAPLARDA SINIRLARINI ZORLADI

Organizasyonun ikinci gününde ise gözler yarış parkuruna çevrildi. Dört ayrı kategoride gerçekleştirilen Off-Road yarışlarında 57 takım, çamur, su engelleri, dik yokuşlar ve teknik virajlardan oluşan parkurda mücadele etti

Araçların zorlu etapları aşmaya çalıştığı anlar izleyenlere büyük heyecan yaşatırken, sporcular da dereceye girebilmek için tüm hünerlerini sergiledi.

Gün boyunca devam eden yarışlar, motor sporlarına ilgi duyan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Parkuru dolduran izleyiciler, nefes kesen mücadeleleri alkışlarla takip ederken, zaman zaman yaşanan zorlu geçişler organizasyona ayrı bir heyecan kattı.

BAŞKAN İLMEK: "İNCESU'YU FESTİVALLER KENTİ YAPIYORUZ"

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada ilçede düzenlenen etkinliklerin her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirtti. Kamp ve Karavan Festivali'nin ardından Off-Road organizasyonuna da başarılı şekilde ev sahipliği yaptıklarını ifade eden İlmek, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sporcuları ve misafirleri İncesu'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yarışlar boyunca güvenlik önlemlerinin titizlikle uygulandığını vurgulayan Başkan İlmek, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan organizasyonun tamamlandığını belirterek, bu tür etkinliklerin hem ilçenin sosyal hayatına hem de Kayseri'nin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Incesu Off Road (5)

YENİ FESTİVAL HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

İncesu Belediyesi'nin festival takviminin Off-Road Yarışları ile sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Mustafa İlmek, ilçede geleneksel hale getirilmesi planlanan Dragon Festivali ile Üzüm Festivali için de hazırlıkların kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

Bir zamanlar terk edilmişti, İncesu şimdi Türkiye’nin kano merkezi oldu
Bir zamanlar terk edilmişti, İncesu şimdi Türkiye’nin kano merkezi oldu
İçeriği Görüntüle

İlmek, yıl boyunca farklı alanlarda düzenlenecek organizasyonlarla İncesu'nun kültür, spor ve turizm açısından daha güçlü bir marka haline gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: RHA