Kahramanmaraş'ta Kipaş Holding'e bağlı tekstil fabrikasında çıkan yangın paniğe neden oldu. Fabrikada akşam saatlerinde başlayan yangına çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edilirken, olayda dumandan etkilenen 2 kişiye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Tekstil Fabrikasında Korkutan Yangın

Edinilen bilgilere göre yangın, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet gösteren Kipaş Holding'e bağlı tekstil fabrikasında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek fabrikanın çeşitli bölümlerini etkisi altına aldı.

Yangının ardından fabrikadan yükselen yoğun dumanlar çevredeki birçok noktadan görüldü. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar bölgede endişeye neden olurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekipler, yangının çevredeki alanlara sıçramaması ve fabrikanın daha fazla zarar görmemesi için yoğun çalışma başlattı.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almak amacıyla farklı noktalardan müdahalede bulundu.

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi
Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi
İçeriği Görüntüle

Dumandan Etkilenen 2 Kişiye Müdahale Edildi

Yangına müdahale sırasında yoğun dumandan 1 itfaiye eri ile fabrikada çalışan 1 işçi etkilendi. Olay yerinde hazır bulunan sağlık ekipleri, dumandan etkilenen iki kişiye ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerin ardından dumandan etkilenen kişilerin durumlarının yakından takip edildiği öğrenildi. Olayda şu ana kadar can kaybı ya da ağır yaralanmaya ilişkin herhangi bir bilginin bulunmadığı belirtildi.

Yangını Kontrol Altına Alma Çalışmaları Sürüyor

Kahramanmaraş'ta tekstil fabrikasında çıkan yangının tamamen kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor. Yangının fabrikanın diğer bölümlerine yayılmaması için önlemler artırılırken, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA