Mahalle Muhtarı Ergün Şimşek, hayata geçirilen yatırımdan dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve gelecekte oluşabilecek su ihtiyacına karşı yeni kaynaklar oluşturmak amacıyla yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Küresel iklim değişikliği, artan nüfus ve yükselen su tüketimi nedeniyle su kaynaklarının korunması ve alternatif kaynakların devreye alınması her geçen gün daha büyük önem kazanırken, KASKİ Genel Müdürlüğü de Kayseri’nin su güvenliğini artırmaya yönelik projelerini sürdürüyor.

Kaski Talas Sondaj (3)

Yaklaşık 5 Milyon Maliyetle Hayata Geçirildi

Bu kapsamda Talas ilçesi Mengücek Mahallesi’nde yaklaşık 5 milyon TL maliyetle hayata geçirilen yeni sondaj kuyusu hizmete alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda 300 metre derinlikten elde edilen suyla saatte 80 ton üretim kapasitesine ulaşıldı. Yeni su kaynağı, bölgenin içme suyu altyapısına önemli katkı sağlayarak su arz güvenliğini güçlendirecek.
Gerçekleştirilen yatırım sayesinde mevcut su kaynaklarının desteklenmesi ve olası kuraklık dönemlerinde sistemin daha güçlü hale getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca yeni kaynaktan elde edilen suyun şebekeye kazandırılmasıyla vatandaşlara daha sürdürülebilir, kaliteli ve kesintisiz hizmet sunulması amaçlanıyor.

Kaski Talas Sondaj (2)

Muhtar Şimşek’ten Başkan Büyükkılıç’a Teşekkür

Talas Mengücek Mahallesi Muhtarı Ergün Şimşek, mahallede hayata geçirilen içme suyu sondaj kuyusu yatırımından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti. Mahallenin su altyapısının güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmanın önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirten Şimşek, “Mahallemizde gerçekleştirilen bu yatırım, hem mevcut su ihtiyacımıza katkı sağlayacak hem de geleceğe yönelik önemli bir kazanım olacak. Mahalle sakinlerimiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve emeği geçen KASKİ ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan’dan Develi ve Yeşilhisar’da saha incelemeleri
KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan’dan Develi ve Yeşilhisar’da saha incelemeleri
İçeriği Görüntüle

Mahmut Arıkan'dan Kayserispor yönetimine ziyaret
Mahmut Arıkan'dan Kayserispor yönetimine ziyaret
İçeriği Görüntüle

Öte yandan KASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sürdürülebilir su yönetimi anlayışı doğrultusunda yeni kaynak arama, mevcut kaynakları koruma ve altyapıyı güçlendirme çalışmalarının önümüzdeki süreçte de kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: KURUM BÜLTENİ