İçişleri Bakanlığı koordinesinde Kayseri dahil 52 ilde gerçekleştirilen sosyal medya operasyonunda, suç ödrgütlerinin propagandasını yaptığı ve suç içerikli paylaşımlarla kamu düzenini tehdit ettiği belirlenen 216 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyon, sosyal medya üzerinden suç örgütlerine yönelik yürütüldü

52 ilde operasyon düzenlendi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin emriyle , Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda yürütülen operasyona Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, EGM İstihbarat Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) destek verdi.
Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 52 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 216 şüpheli yakalanırken, haklarında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Şüpheliler sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı
Yürütülen çalışmalarda şüphelilerin, iletişim platformlarında oluşturdukları gruplar üzerinden tetikçi temin etmeye veya tetikçilik faaliyetlerine yönelik paylaşımlar yaptığı belirlendi.
Ayrıca sosyal medya hesaplarından suç ve suçluyu öven, tehdit ve hakaret içeren içeriklerin yanı sıra örgüt propagandası niteliğinde paylaşımlar yaptıkları tespit edildi. Güvenlik birimleri, söz konusu içeriklerin kamu düzenini bozabilecek nitelikte olduğunu değerlendirdi.

Suç örgütlerinin sosyal medyayı kullanma yöntemi ortaya çıktı
Soruşturma kapsamında şüphelilerin sosyal medya platformlarını yalnızca paylaşım yapmak için değil, örgütsel faaliyetlerini duyurmak amacıyla da kullandıkları belirlendi.
İncelemelerde suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabetin sosyal medya mecralarına taşınmaya çalışıldığı, suç faaliyetlerinin normal gösterilmeye çalışıldığı ve dijital platformlar üzerinden örgütlere yeni eleman kazandırmayı hedefleyen paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

İçişleri Bakanlığından sosyal medya operasyonu açıklaması
İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden suçu özendirenlere, suç örgütlerinin propagandasını yapanlara ve özellikle gençleri hedef alan suç yapılanmalarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, operasyonlarda görev alan Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı, EGM İstihbarat Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve operasyona katılan güvenlik güçlerine teşekkür edildi.




