Kayseri Haber / Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin “Gönül Kazan” projesi Ramazan ayında da devam ediyor. İlçede yalnız yaşayan 65 yaş üstü ve engelli 229 vatandaşa her gün 4 çeşit sıcak yemek ulaştırılıyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar sosyal belediyecilik vurgusu yaparken, vatandaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Kayseri’de Sosyal Belediyeciliğin Örneği

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde sosyal belediyecilik alanında hayata geçirilen projeler vatandaşların hayatına dokunmaya devam ediyor. Kocasinan Belediyesi tarafından yaklaşık 5 yıl önce başlatılan ve her yıl sürdürülen “Gönül Kazan” projesi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor.

Kayseri’de 229 Kişinin Sofrası Böyle Kuruluyor! Evlere Uzanan Gönül Eli (1)

Proje kapsamında ilçede yaşayan, yemek yapabilecek durumda olmayan 65 yaş üstü ve engelli 229 vatandaşa haftanın yedi günü sıcak yemek ulaştırılıyor. Her gün 4 çeşit olarak hazırlanan yemekler, belediye ekipleri tarafından vatandaşların evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Başkan Çolakbayrakdar: “Gönüllere Dokunuyoruz”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerin temelinde insan odaklı belediyecilik anlayışının bulunduğunu belirtti. Vatandaşların yüzünü güldüren projeler üretmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, özellikle sosyal destek çalışmalarının toplumun her kesimine ulaştığını söyledi.

Kayseri’de 229 Kişinin Sofrası Böyle Kuruluyor! Evlere Uzanan Gönül Eli (5)

Yedisu Fayı kırılırsa Kayseri etkilenir mi: Naci Görür açıkladı!
Yedisu Fayı kırılırsa Kayseri etkilenir mi: Naci Görür açıkladı!
İçeriği Görüntüle

Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında vatandaşlara hizmet sunduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli büyüklerimizin hayır dualarıyla mutluluk buluyor, gönüllere dokunuyoruz. Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerini güldürmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bir yandan rutin belediyecilik faaliyetlerimizi sürdürürken diğer yandan sosyal belediyeciliği en üst seviyeye çıkardık.”

Başkan Çolakbayrakdar ayrıca “Dost Eli” olarak adlandırılan Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelere de destek verdiklerini belirtti.

Kayseri’de 229 Kişinin Sofrası Böyle Kuruluyor! Evlere Uzanan Gönül Eli (3)

229 Vatandaşa Her Gün Sıcak Yemek

Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen hizmet kapsamında ilçede yalnız yaşayan, yemek yapma imkânı bulunmayan yaşlı ve engelli vatandaşlara haftanın yedi günü yemek ulaştırılıyor.

Belediye yemekhanesinde hazırlanan yemekler gıda mühendislerinin kontrolünde hijyenik şartlarda hazırlanıyor. Ardından özenle paketlenen yemekler ekipler tarafından vatandaşların evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Bu hizmet sayesinde ilçede yaşayan 229 vatandaşın günlük sıcak yemek ihtiyacı karşılanmış oluyor.

Kayseri’de 229 Kişinin Sofrası Böyle Kuruluyor! Evlere Uzanan Gönül Eli (2)

Vatandaşlardan Başkan Çolakbayrakdar’a Teşekkür

Hizmetten faydalanan vatandaşlar ise Kocasinan Belediyesi’nin sağladığı destekten memnun olduklarını dile getirdi. Özellikle Ramazan ayında gelen sıcak yemeklerin büyük kolaylık sağladığını ifade eden vatandaşlar, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Haftanın yedi günü sıcak yemek evimize geliyor. Ramazan ayında da orucumuzu bu yemeklerle açıyoruz. Bundan büyük bir hizmet olamaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Döndü Nur Demir