Kayseri’de yaz aylarına damga vurması beklenen aquapark projesinde geri sayım başladı. Harikalar Diyarı Sukaypark’ın yanında yapımı süren ve tamamlandığında İç Anadolu’nun en büyük aquaparkı olacak tesisin, yaşanan hava muhalefeti nedeniyle geciken çalışmalarının son aşamaya geldiği öğrenildi. Yüklenici firma sahibi Fevzi Yıldırım, projenin yaz tatili öncesinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, Kayserililere adeta sahil atmosferi yaşatacak bir tesis hazırladıklarını söyledi.
YAĞIŞLAR GECİKTİRDİ, HEDEF YAZ TATİLİNDEN ÖNCE AÇMAK
Daha önce 1 Haziran tarihinde teslim edilmesi planlanan aquapark projesi, kentte etkili olan yağışlı hava koşulları nedeniyle planlanan tarihte tamamlanamadı. Özellikle açık alanda yürütülen çalışmaların hava şartlarından etkilendiğini belirten yüklenici firma sahibi Fevzi Yıldırım, ekiplerin sahada yoğun mesai harcadığını ifade etti.
Çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını kaydeden Yıldırım, hava koşullarının elverişli olması halinde 15 ila 20 gün içerisinde projeyi bitirmeyi planladıklarını söyledi. Böylece öğrencilerin yaz tatiline başlayacağı 26 Haziran öncesinde aquaparkın kapılarını açması hedefleniyor.
Kayseri’de özellikle sıcak yaz günlerinde ailelerin vakit geçirebileceği alternatif sosyal alanların sınırlı olması nedeniyle projenin vatandaşlar tarafından yakından takip edildiği belirtiliyor.
İÇ ANADOLU’NUN EN BÜYÜK AQUAPARK’I BİRİ OLACAK
Aquapark projesinin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise sahip olduğu kapasite. Toplam 2200 metrekarelik havuz alanına sahip olacak tesis, büyüklüğüyle bölgenin en iddialı projeleri arasında gösteriliyor.
Proje hakkında bilgi veren Fevzi Yıldırım, “İç Anadolu’da 2200 metrekare alana sahip bir havuzumuz yok. Bu ilk defa İç Anadolu’da tek olacak” ifadelerini kullandı. Dev havuz alanının yanı sıra tesiste ziyaretçilere hizmet verecek 5 farklı su kaydırağı da bulunacak.
Çocuklar ve yetişkinler için ayrı bölümlerin yer alacağı projede güvenlik önlemleri de ön planda tutuluyor. Aynı anda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olacak aquaparkın, yalnızca Kayseri’den değil çevre illerden de yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
STONE CARPET UYGULAMASIYLA SAHİL ATMOSFERİ OLUŞTURULACAK
Projeyi farklı kılan detaylardan biri de kullanılan özel zemin kaplama sistemi oldu. Fevzi Yıldırım, aquaparkın iç zemin kaplamasında “Stone Carpet” adı verilen özel bir malzeme kullandıklarını belirterek bunun İç Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olduğunu söyledi.
Doğal taş görünümü sunan ve estetik yapısıyla dikkat çeken Stone Carpet uygulaması sayesinde ziyaretçilerin kendilerini sahil kentlerindeki modern tesislerde hissedeceğini ifade eden Yıldırım, projenin sadece bir aquapark değil aynı zamanda önemli bir yaşam alanı olacağını kaydetti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. tarafından işletilecek olan tesisin hizmete açılmasıyla birlikte şehirde yaz aylarının daha renkli ve hareketli geçmesi bekleniyor. İç Anadolu’nun en büyük aquaparkı olarak hizmet verecek proje, hem büyüklüğü hem de sunduğu konseptle Kayseri’nin yeni cazibe merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor.





