UEFA Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında Fransa temsilcisi Lille'e konuk olacak Galatasaray'da gözler karşılaşma öncesinde alınacak güvenlik önlemlerine çevrildi.
Fransa'da devam eden protestolar ve yaşanan gerginlikler, 21 Ekim Çarşamba günü oynanacak mücadeleyle ilgili soru işaretlerini beraberinde getirdi. Özellikle deplasmana gidecek sarı-kırmızılı taraftarların güvenliği konusunda endişeler gündeme geldi.
Fransa'dan erteleme açıklaması
Karşılaşmanın ertelenip ertelenmeyeceği merak edilirken Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, ülkedeki spor organizasyonlarının geleceğine ilişkin konuştu.
Nunez, futbol karşılaşmalarının iptal edilmesinin gündemlerinde bulunmadığını belirterek maçların planlandığı şekilde oynanmaya devam edeceğini söyledi.
Bu açıklamanın ardından Lille-Galatasaray karşılaşmasının mevcut takviminde bir değişiklik yapılması beklenmiyor.
Galatasaray UEFA'ya başvuracak
Sarı-kırmızılı yönetim, Fransa'da yaşanan gelişmeler üzerine UEFA nezdinde girişimde bulunmaya hazırlanıyor.
Galatasaray'ın talebinin karşılaşmanın başka bir ülkeye alınması ya da ertelenmesi değil, futbolcu kafilesi ile deplasman tribününde yer alacak taraftarların güvenliği için önlemlerin artırılması olduğu öğrenildi.
Kulübün bu süreçte Fransa Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı ile de iletişim halinde olduğu belirtildi.
Galatasaray taraftarlarına özel kısıtlama
Karşılaşma öncesinde Fransız makamları tarafından deplasman taraftarlarını ilgilendiren bazı güvenlik tedbirleri de alındı.
Lille Kulübünün duyurusuna göre Galatasaray taraftarlarının kendilerine ayrılan tribün dışındaki alanlarda sarı-kırmızılı forma, atkı ve kulüp simgeleriyle bulunmalarına yönelik kısıtlamalar uygulanacak.
Belirlenen kurallara uymayan taraftarların stadyuma girişine izin verilmeyebilecek.
Lille-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?
Lille ile Galatasaray arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması, 21 Ekim 2026 Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.45'te başlayacak.
Fransa'daki Pierre-Mauroy Stadyumu'nda oynanması planlanan mücadele TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.
Karşılaşmayı Sloven hakem Rade Obrenovic yönetecek. Şu ana kadar maçın ertelendiğine veya başka bir stadyuma alındığına ilişkin resmi bir karar açıklanmadı.




