Ekip, paylaştıkları ortak yazıda şu ifadelere yer verdi: “Biz bunları hak etmiyoruz. Bana ve ekip arkadaşlarıma istediğinizi söyleyin, aptal deyin, salak deyin, cahil deyin ama FETÖ’cü demeyin. ‘Çocuklar Duymasın’ siz 15 yıldır nasıl biliyorsanız hâlâ öyle. Dizimizi beğenmeyin, aşağılayın, eleştirin, seyretmeyin ama bizim vatanseverliğimizden şüphe etmeyin.”
Yıllar sonra tekrar televizyon ekranlarına tekrar dönen 'Çocuklar Duymasın' isimli dizinin bir bölümünde Fethullah Gülen'in yurt dışında açtığı okulları konu alan bir kitabı görülmüştü. Büyük tepki alan sahneden sonra dizinin yapımcısı Güven özür dilemiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dizi hakkında FETÖ soruşturması başlatılmıştı.
Tamam, diyelim ki siz suçsuzsunuz ve haberiniz yok. Peki bu kitabı oraya kim koydu? Onu oraya koyan için herhangi bir işlem başlattınız mı?
Fetullah Gülen teröristinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmayı amaçladığını sırf bu amaca ulaşmak için "devletin kılcal damarlarına kadar sızmalıyız" diye talimat verdiğini, bu talimat ile devlete sızanların bu devlete ve millete neler yaptıklarını bilmiyor muydunuz? Tabii ki herkes gibi siz de farkındasınız.
Sizi aydınlık yüzünüz ile tanımış ve yıllarca izleyip sevmiştik. Ama sanırız sizin pusulanızın kalibrasyonu bozulmuş ve yanlış yol göstermeye başlamış.
Sadece özür dilemek yetmez.
Ya o büyük hatayı yapanlara gerekli cezaları verirsiniz ve yeniden yerinizi geri almaya çalışırsınız ya da sonuçlarına katlanırsınız.
Tercih sizin...