Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ve aylık ödemelerini PTT yerine Halkbank üzerinden gerçekleştirmeye başlamasının ardından, yeni "Aile Kart" almak isteyen vatandaşlar banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Birçok ilde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar saatlerce sıra beklediklerini ifade etti.
VATANDAŞLAR SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SIRAYA GİRDİ
Yeni uygulama kapsamında sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların Halkbank'tan yeni kart alması gerekti. Bu nedenle ülke genelindeki banka şubelerinde yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşlar işlemlerini tamamlayabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önüne geldi.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sıra bekleyen bir vatandaş, kart değişikliği için sabah 05.00'te köyünden yola çıktığını belirterek, üç gündür sıra beklediklerini söyledi. Yaşlı ve hareket etmekte zorlanan kişilerin de uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldığını ifade eden vatandaş, yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi.
Yaşlılık aylığı almak için bekleyen başka bir vatandaş ise kuyruğun oldukça uzun olduğunu belirterek, işlemlerini yaptırabilmek için beklemekten başka çarelerinin olmadığını dile getirdi.
TANRIKULU: "BU TABLO TÜRKİYE'NİN EN ACI TABLOSUDUR"
Benzer yoğunluğun yaşandığı illerden biri de Diyarbakır oldu. Halkbank şubesi önünde kart işlemleri için bekleyen vatandaşları ziyaret eden CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaşanan yoğunluğun sosyal yardım alan vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.
Vatandaşların banka önünde olduğu kadar banka içerisinde de sıra beklediğini ifade eden Tanrıkulu, kuyrukta bulunan kişilerin para çekmek için değil, her ay alacakları sosyal yardım ödemelerinde kullanacakları kartı almak amacıyla beklediğini belirtti.
Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, yaşanan görüntülerin Türkiye'nin birçok ilinde görüldüğünü savunarak, sosyal yardım alan vatandaşların uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kuyrukta bekleyenlerin toplumun ekonomik açıdan en dezavantajlı kesimini oluşturduğunu dile getiren Tanrıkulu, yaşanan tabloya ilişkin eleştirilerde bulundu.




