T.C.
KAYSERİ 17/08/2026
GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ
2021/200 TLMT.
KAYSERİGAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİNDEN
17/08/2026 TARİHLİ TAŞINMAZ SATIŞ İLANININ
İLANEN TEBLİĞİ
ALACAKLI : İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, 4690375674Vergi Nolu, T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BAKANLIKLAR/ ANKARA
BORÇLU : ERSAN ÖZKAN, 19*******52TC Nolu, ÜRGENPAŞA MAH. 18.SK. NO:23 İÇ KAPI NO:3 ANTAKYA/HATAY
VEKİLİ : Av. Ayşe İrem Yeniçulha
BORÇ MİKTARI : 149.867,18 USD Faiz ve masraflar hariç
TAŞINMAZIN ELEKTRONİK SATIŞ ORTAMINDA AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri:
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Kayseri İl, Kocasinan İlçe, CUMHURİYET Mahalle/Köy, 2528 Ada, 13 Parsel, Taşınmazın tam(1/1) hissesi satılıktır. Taşınmaz 367,11 m2 parsel alanına sahip kadastro parselidir. Taşınmaz imar planında E:2,00 yapılaşma izinli konut ve ticaret alanı ile yol olarak planlı alanda kalmaktadır. Taşınmaz kadastro parselidir. Taşınmazın tek başına yapılaşma izni bulunmamaktadır. Gayrimenkul, geometrik olarak dikdörtgene benzer bir şekle sahiptir. Parsel sınırları yerinde belirgin değildir. Üzerinde bulunduğu topografya genellikle düz, eğimsiz ve engebesizdir. Taşınmaza ait herhangi bir resmi evrak bulunmadığı tespit edilmiştir. Mahallinde yapılan incelemelere göre parsel üzerinde zemin kat net 111 m2 brüt 125 m2 alanlı tek katlı ruhsatsız ve projesiz kargir ev bulunmaktadır. Kargir ev 3 oda, mutfak, antre ve banyo hacimlerinden oluşmaktadır. Giriş kapısı demir kapı, iç kapıları eski tip ahşap kapı ve pencereleri PVC doğrama ısı camlıdır. Oda zeminleri beton, duvarları badanalı, tavanları tavan boyalıdır. Mutfak mermer tezgahlı, tezgah üstü duvarları fayans ve suntalam malzemeden dolaplıdır. Banyo zeminleri fayans olup, duvarları kapı boyuna kadar fayans kaplamadır. Isınma, soba ile sağlanmaktadır.
İmar Durumu: 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E:2,00 yapılaşma izinli konut + ticaret alanında ve yol olarak planlı alanda bulunmaktadır. Taşınmaz kadastro parselidir.
Kıymeti : 2.250.000,00 TL KDV Oranı : %10Kaydındaki Şerhler: Diğer : 10/08/1972-5426 tarih yevmiyeli Kocasinan Belediyesinin lehtarı olduğu "6785 S.K 11. mad Muv.İn.şerhi" olup söz konusu şerhin Belediye tarafından verilen cevapta satışa engel olduğu ve tapudan sorulması gerektiği bildirilmiş olup ilgili tapu tarafından taşınmazlar üzerindeki takyidatların alıcı tarafından kabul edilmesi halinde satış yapılabileceği bildirilmiştir. Artırma Bilgileri
| 1.Artırma | Başlangıç Tarih ve Saati : 13/10/2026 - 10:50 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bitiş Tarih ve Saati : 20/10/2026 - 10:50 |
| 2.Artırma | Başlangıç Tarih ve Saati : 10/11/2026 - 10:50 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bitiş Tarih ve Saati : 17/11/2026 - 10:50 |
Satış şartları:
1- Birinci ve ikinci arttırma belirtilen gün ve saatler aralığında açık artırma suretiyle Elektronik Satış Portalı’nda (esatis.uyap.gov.tr) yapılacaktır. Bu artırmada Elektronik Satış Portalı’nda verilecek tekliflerin malın muhammen kıymetinin yüzde ellisi ile o malla güvence altına alınan ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından hangisi fazla ise bu miktarı ve ayrıca bu miktara ilave olarak paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur.
2- Artırmaya katılabilmek için, mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutardaki nakit teminatın en geç artırma süresinin bitiminden önceki gün saat 23.30’a kadar satışı yapan icra dairesinin banka hesabına Elektronik Satış Portalı üzerinden yatırılması, gösterilecek teminatın, teminat mektubu olması hâlinde, artırmaya katılacaklar veya ilgili banka tarafından, en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışa konu mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubunun, satışı yapan icra dairesine elden veya sistem alt yapısı oluşturulduğu takdirde elektronik olarak tevdi edilmesi zorunludur.
3- Temsilci vasıtasıyla artırmaya katılacak kişilerin, temsilcileriyle birlikte en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai saati bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur.
4- Hisseli satışın mümkün olduğu hâllerde açık artırma konusu malı belirli paylarla satın almak isteyen müşterek alıcıların, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat ederek hisse oranlarını ve artırmada adlarına pey sürecek hissedarı veya temsilciyi bildirmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran hissedarın veya temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur. 5- Satış talep ederek artırmaya katılmak isteyen alacaklıdan ve ortaklığın satış suretiyle giderilmesinde artırmaya katılmak isteyen pay sahibinin, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri hâlinde alacak veya ortaklık payının teminatı karşıladığı miktar kadar kendilerinden teminat alınmaz, alacağın veya ortaklık payının teminata yeterli gelmemesi hâlinde eksik kısmın başvuru anında icra dairesi hesabına yatırılması veya teminat mektubunun icra dairesine tevdi edilmesi zorunludur.
6-Varsa ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin taşınmaz üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını evrakı müsbitesiyle on beş gün içinde icra dairesine bildirmeleri gerekmektedir. Aksi hâlde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça, satış bedelinin paylaşmasından hariç kalacak ve bu hususlar irtifak hakkı sahipleri için de geçerli olacaktır.
7- İhale alıcısının, satış bedelinin tamamını ihalenin gerçekleştiğine ilişkin tutanağın Elektronik Satış Portalı’nda ilan edildiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde icra dairesi hesabına ödemesi gerekmektedir.
8- İhale alıcısının en yüksek teklifi verip de süresi içinde ihale bedelini yatırmaması hâlinde, alınan teminat iade edilmeyip öncelikle satış masraflarından düşülmek üzere alacaklarına mahsuben hak sahiplerine ödenecektir.
9- Asgari ihale bedelinin teklif edilmemesi nedeniyle ihalenin yapılamaması veya en yüksek teklif verenin ihale bedelini yatırmaması sebebiyle ihalenin iptal edildiği hallerde, ikinci artırma ilk açık artırmadaki şartlar çerçevesinde tekrar yapılacaktır.
10- Satışa katılanlar bütün ekleriyle birlikte şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılırlar.11- Malın tescil ve teslim işlemleri ihalenin kesinleşmesi üzerine yapılacaktır.
12- KDV, damga vergisi, tapu harcı (binde 20) ve teslim masrafları alıcıya aittir. Borçluya ait tapu harcı (binde 20) ise satış bedelinden iade edilmek kaydıyla alıcı tarafından ödenir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (İcra ve İflâs Kanununun 206 ncı maddesinin birinci fıkrası ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 21 inci maddesinin ikinci fıkrasındaki hükümleri mahfuzdur.)17/08/2026