KAYSERİ HABER- DENİZ POSTASI/ Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Gökmen Çiçek, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve çok sayıda kişi katıldı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkkılıç, açılan stantları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde de öğrencilere trafik eğitimi verildi. Eğitim kapsamında çocuklara trafik kuralları, yaya ve sürücü güveliği, emniyet kemerinin önemi ve kullanımı gibi konular anlatılarak, trafik levhaları hakkında bilgiler verildi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ÜZERİNDE DURULDU

Eğitimlerde uzman personeller tarafından ele alınan konuların başında emniyet kemerinin kullanımı geldi. Emniyet kemerinin sadece sürücüler için değil, arka koltukta oturan yolcular için de ‘bir yaşam bağı’ olduğu görsel materyallerle desteklenerek anlatıldı. Ayrıca yaya geçitlerinin kullanımı, trafik ışıklarının anlamları ve okul servislerinde dikkat edilmesi gereken güvenlik tedbirleri üzerinde de duruldu.

tomarza haberleri

​Öğrencilere temel trafik işaret ve levhalarının ne anlama geldiği detaylıca aktarılırken, trafik levhalarının birer "yol dili" olduğu ve bu dili bilmenin kazaları %90 oranında engellediği vurgulandı. Görsel anlatım yöntemleri sayesinde öğrenciler, karşılaştıkları trafik senaryolarına nasıl tepki vermeleri gerektiğini bizzat uzmanlara sorarak öğrenme fırsatı buldu.

TRAFİK LEVHALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Eğitimle ilgili Tomarza Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Trafik haftası kapsamında öğrencilere trafik eğitimi verildi. Trafik güvenliği bilincinin artırılması amacıyla her yıl kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçe genelindeki okullarda öğrencilere yönelik trafik eğitimleri gerçekleştirildi” denildi.

Kayseri’de 2 kişinin öldüğü aile faciası sonrası başkandan dikkat çeken ziyaret!
Kayseri’de 2 kişinin öldüğü aile faciası sonrası başkandan dikkat çeken ziyaret!
İçeriği Görüntüle

tomarza haberleri

‘BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ YIL BOYU DEVAM EDECEK’

Bilgilendirme faaliyetleri yıl boyunca devam edilecek denilen açıklamada, “İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği personelleri tarafından verilen eğitimlerde; trafik kurallarına uyulmasının önemi, yaya ve sürücü güvenliği, emniyet kemeri kullanımı ile temel trafik işaret ve levhaları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Öğrencilerin erken yaşta trafik bilinci kazanmalarının hedeflendiği eğitimlerde, günlük hayatta karşılaşabilecekleri trafik durumlarına ilişkin örnekler paylaşılırken, interaktif anlatım yöntemleriyle konuya olan ilgilerinin artırılması sağlandı. Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesinde eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Sevilay Ay