KAYSERİ HABER- DENİZ POSTASI/ CHP için verilen mutlak butlan kararı sonrası Ankara’daki genel merkez binasında arbedeler yaşanmaya devam ediyor. Mutlak butlan kararının CHP Genel Merkezi’ne iletilmesi sonucu partiyi terk etmek istemeyen Özgür Özel ve milletvekilleri ile polis ekipler ve Kılıçdaroğlu tarafı arasında arbede yaşandı.
ÖZGÜR ÖZEL TBMM’YE YÜRÜDÜ
Bina içerisinde biber gazı kullanılması sonucu partiyi terk etmek zorunda kalan Özgür Özel ve beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar yürüme kararı aldı. Geniş güvenlik önlemleriyle TBMM’ye yürüyen Özel ve partililere vatandaşlardan da destek geldi.

KAYSERİLİ İSİMLER DESTEK İÇİN ANKARA’DA
Ayrıca Özgür Özel’e destek için Kayseri’den de çok sayıda isim Ankara’ya hareket etti. Başta CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı ve CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer, Özgür Özel’e desteklerini iletmek için Ankara’da genel merkezde direnişe katıldı.
‘BU İRADEDEN BU MİLLETTEN BİR DAHA SAYGI BEKLEMESİNLER’
CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, genel merkezde yaşanan kargaşada etkilenenler ve biber gazına maruz kalan isimlerden biri oldu. Polis müdahalesi sonrası yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Ufuk Ozan Gözbaşı, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezindeyiz. Görüldüğü gibi biber gazlarıyla girildi. Bu ülkede demokrasinin bittiğini bir kez daha canlı canlı tanığı oluyoruz. Binlerce polisle genel merkezimize girme cüreti gösterenler bu iradeden bu milletten bir daha saygı beklemesinler. Halimiz ortada tüm herkesin hali ortada görüyorsunuz” ifadeleri ile yaşananlara tepkisini dile getirdi.

‘HAK YERİNİ BULACAK’
Özgür Özel’e destek verenler arasında yer alan CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer’den de bir açıklama geldi. Özer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Faşizme karşı omuz omuza... AKP'nin butlan kollarına karşı mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Türkiye’nin umudu Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in sonuna kadar yanındayız. Kimse merak etmesin, darbeciler, butlan heveslileri kaybedecek. Hak yerini bulacak” diye konuştu.
CHP KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI’NDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI.
Öte yandan yaşanan gelişmeler üzerine CHP Kayseri İl Başkanlığı önünde de polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Giriş- çıkışların kontrollü yapıldığı caddede de, polis ekipleri barikat kurarak geniş güvenlik önlemleri aldı.



