Akdeniz açıklarında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde kısa süreli paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgilere göre, sarsıntı 8 Nisan 2026 tarihinde saat 14.35’te kaydedildi.
Depremin merkez üssünün Akdeniz olduğu belirtilirken, yerin yaklaşık 5.53 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Enlem 35.02 kuzey ve boylam 22.9136 doğu koordinatlarında meydana gelen sarsıntı, geniş bir alanda hissedildi.
Başta İzmir, Aydın ve Muğla olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedilen deprem, özellikle kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.
Yetkililer, deprem sonrası olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirirken, gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi. Uzmanlar ise bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Depremle ilgili detaylı incelemelerin sürdüğü ve yeni bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.




