AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti ve burada Kahramanmaraş'taki okul saldırısına değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Okandan, çocukların ve gençlerin sadece mesleki eğitimde değil, aynı zamanda ahlaki, ailevi ve dini eğitimlerde de hassas olunması gerektiğini belirtti.
EBEVEYNLERE UYARI: DAHA FAZLA DİKKAT EDİLMELİ
Okandan, son dönemlerde çocuklar üzerinde büyük etkiler bırakan bazı oyunlardan da bahsederek, ebeveynlere bu konuda daha fazla dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. “Çocuklarımızın, gençlerimizin ahlaki, aile ve temel eğitimlerine çok hassas olmamız lazım” diyen Okandan, özellikle teknolojinin etkisi altındaki çocukların, olumsuz etkilerden korunması gerektiğine dikkat çekti.
VELİ ALTINKAYA’NIN ANISINA ZİYARET
Okandan, ziyareti sırasında, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından Veli Altınkaya’nın ölüm yıl dönümünü de andı. KGC Başkanı Metin Kösedağ, Altınkaya’nın anısına yapılan bu ziyareti değerli bulduklarını ifade etti. Okandan ise, “Bizler de değerli başkanımızın anısını yaşatmak adına burada sizlerle bir arada olmak istedik” dedi.
GAZETECİLERİN MESLEK ETİĞİ VE DURUŞU
Okandan, gazetecilerin meslek hayatlarındaki zorluklara da değindi ve basın mensuplarına olan takdirini dile getirdi. Basın mensuplarının doğru ve tarafsız habercilik yapmalarının, toplum için çok önemli olduğunu belirten Okandan, şunları söyledi: “Bu yoğun tempoyu bizlerle beraber sizler de yaşıyorsunuz. Gazetecilik mesleğinin doğru şekilde yapılması çok kıymetli. Bir konuda siyah demek, bir konuda beyaz demek ya da yanlışı doğru gibi göstermek, etik dışıdır.”
KAHRAMANMARAŞ’TAKİ OKUL SALDIRISI
Kahramanmaraş’ta yaşanan 8. sınıf öğrencisinin hayatını kaybetmesine neden olan okul saldırısına dair de konuşan Okandan, olaya duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Okandan, "Hepimiz evlat yetiştiriyoruz, bu acı hadiseyi duyduğumda çok üzüldüm. Allah yaralılara şifa, ailelere sabır versin" dedi.
GÜVENLİK VE EĞİTİMDE GELİŞEN SORUNLAR
Okandan, okulda yaşanan saldırıya değinerek, güvenlik önlemlerinin eksikliği üzerine sorgulamalara da dikkat çekti. Okulların güvenliğinden emin olunması gerektiğini, çocukların okula giderken silah taşımadığından emin olunmasının gerektiğini ifade etti. Ayrıca, saldırıların temelinde, ahlaki ve temel eğitim eksikliklerinin bulunduğunu vurguladı.
Okandan son olarak, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi alacaklarını ve çocukların daha sağlam temellerle yetiştirilmesi için hassasiyet göstereceklerini belirtti.
Okandan’ın bu açıklamaları, eğitimdeki eksiklikler ve güvenlik önlemleri hakkında önemli bir farkındalık yaratacak gibi görünüyor.



