Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 5. Yasama Yılı’nın ilk grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında yeni yasama döneminden Terörsüz Türkiye sürecine, kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin iddialardan İsrail’e kadar birçok konuya değinen Bahçeli’nin en dikkat çeken açıklamalarından biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin oldu.

BAHÇELİ: ÖNÜMÜZDE YAPISAL REFORM DÖNEMİ VAR

Partisinin grup toplantısındaki konuşmasına yeni yasama yılının başarılı geçmesi temennisiyle başlayan Bahçeli, önümüzdeki Meclis döneminin Türkiye’nin geleceği açısından önem taşıdığını söyledi.

Bahçeli, “28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 5. yasama yılının ilk grup toplantısında sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Başarılarla dolu bir yasama yılı geçirmenizi Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Meclis döneminin kısır siyasi tartışmaların ötesine geçmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli geleceğini şekillendirecek bir yapısal reform döneminin başlayacağını ifade etti.

Siyasi partilerin siyaset alanını güçlendirmek için var olduğunu belirten Bahçeli, demokratik kültürün olgunlaşması için mutabakat içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, siyasi partilerin ideolojik farklılıkları bulunmasına rağmen ortak merkezin Türkiye olması gerektiğini belirterek, “İdeolojik koordinatlarımız farklı olsa da politik merkezimiz Türkiye'dir. Pergelimizin sabit ucu Ankara'dır” dedi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNE DEĞİNDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Terörsüz Türkiye sürecine de geniş yer ayırdı.

MHP’nin çizgisinden sapmadığını ve duruşundan ödün vermediğini söyleyen Bahçeli, siyaseti toplumsal uzlaşının tesis edilmesinde bir araç olarak gördüklerini belirtti.

Temel hedeflerinin bölgeyi terörden tamamen arındırmak olduğunu ifade eden Bahçeli, gelecek kuşakların refahını teminat altına almayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin terörden kalıcı olarak kurtulması için tarihi bir fırsatın bulunduğunu dile getiren Bahçeli, terör ve silahın yerine kardeşliğin kök salacağını ifade etti. Bahçeli ayrıca bu süreçte yeni yasal düzenlemelerin yapılmasının hayati önemde olduğunu söyledi.

Gözbaşı’ndan Kayseri’nin 3 başkanına tebrik: Yeni dönemin hedefini açıkladı
Gözbaşı’ndan Kayseri’nin 3 başkanına tebrik: Yeni dönemin hedefini açıkladı
İçeriği Görüntüle

“HER İDDİA ŞEFFAFÇA SORUŞTURULMALI”

Bahçeli’nin gündeminde kamu kaynaklarının kullanımına yönelik iddialar da vardı.

Kamu kaynaklarının usulsüz kullanımına ilişkin ortaya atılan her iddianın bağımsız, tarafsız ve şeffaf bir şekilde soruşturulması gerektiğini belirten Bahçeli, yürütülecek işlemlerin hukuk devleti ilkesine uygun olması gerektiğinin altını çizdi.

Bahçeli, Türkiye’de toplumsal güvenin erozyona uğramaması gerektiğini de vurguladı.

BAHÇELİ: İSRAİL DÜNYA İÇİN TEHDİTTİR

Birleşmiş Milletler ve İsrail konusunda da açıklamalarda bulunan MHP lideri, BM’nin soykırıma müdahale edemediğini söyledi.

BM Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yaptığı konuşmayı “insanlığın utanç vesikası” olarak nitelendiren Bahçeli, “İsrail dünya için tehdittir” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’in karar alıcı mekanizmalardan yoksun olduğunu da dile getirdi.

“ERDOĞAN BİR KEZ DAHA ADAY OLMALI”

Bahçeli’nin grup toplantısındaki en dikkat çeken açıklaması ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi geleceğine ilişkin oldu.

Türkiye’nin yakaladığı yükseliş ivmesinin kesintiye uğramaması gerektiğini belirten Bahçeli, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha aday olması ve üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının yeniden Recep Tayyip Erdoğan olması yönündeki talebini açık şekilde dile getirerek şöyle konuştu:

“Türkiye’nin yakaladığı yükseliş ivmesinin kesintiye uğramaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha aday olması ve üçüncü defa cumhurbaşkanı seçilmesiyle mümkün olacaktır. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının yeniden Recep Tayyip Erdoğan’ın olması arzumuz ve talebimizdir.”

ERDOĞAN’IN YENİDEN ADAYLIĞI İÇİN FORMÜLÜ AÇIKLADI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesi için izlenmesi gerektiğini düşündüğü yolu da açıkladı.

Dünyanın kaotik bir süreçten geçtiğini ve tarihi adımların atıldığı bir dönemde bulunulduğunu belirten Bahçeli, Türkiye’nin istikamet değiştirmesine gerek olmadığını savundu.

Mevcut imkan ve kaynakların sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem daha görev üstlenmesinin Türkiye ve bölge açısından hayırlı olacağını ifade etti.

Bahçeli ayrıca Erdoğan’ın yeniden adaylığını mümkün kılacak toplumsal ve siyasi zeminin bulunduğunu belirtti.

Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı için Meclis’in seçimlerin yenilenmesi kararı almasını işaret eden Bahçeli, bu kararın uygun zamanda ve azami mutabakatla alınması gerektiğini söyledi.

SEÇİMLER İÇİN 2028’İ İŞARET ETTİ

Devlet Bahçeli, seçim takvimine ilişkin de net bir tarih verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi yönünde karar alması gerektiğini ifade eden Bahçeli, yenilenecek seçimlerin 2028 yılı içerisinde yapılması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, “Bu hükümler doğrultusunda, Sayın Erdoğan'ın bir daha aday olabilmesi için Meclis'te uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır. Yenilenen seçimler 2028 yılı içinde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin 2028 yılı içerisinde yapılmasının istikrar ve öngörülebilirliği zedelemeyeceğini savunan Bahçeli, bunun sistemin ruhuna uygun olacağını belirtti.

“BU ZORLU SÜRECİ YÖNETECEK DİRAYET VE TECRÜBEYE İHTİYAÇ VAR”

Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye, bölge ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşanabileceğini belirten Bahçeli, bu süreci yönetecek dirayet ve tecrübeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, söz konusu tecrübenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakı kurumsallığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

“YÜRÜTMEDE ERDOĞAN, YASAMADA MHP OLMALIDIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının Cumhurbaşkanlığı ve Meclis’e ilişkin bölümünde partisinin siyasi hedefini de ortaya koydu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederken TBMM’de ise MHP’nin güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli bu yaklaşımını, “Yürütmede Erdoğan, yasamada MHP olmalıdır” sözleriyle ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi