Kayseri’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı bir araya getirdi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Kayseri mutfağının zenginliği konuşulurken, iki isim daha sonra Kayseri’nin yöresel lezzetlerinden tepsi mantısını birlikte hazırladı.
Kayseri’nin köklü mutfak kültürünü tanıtmak ve yöresel lezzetlerini daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla düzenlenen 4’üncü Kayseri Gastronomi Günleri, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen organizasyon kapsamında, MasterChef programının jüri üyelerinden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya da Kayseri’ye geldi. Mehmet Şef, etkinlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile bir araya geldi.
Gastronomi Günleri kapsamında gerçekleşen buluşmada iki isim, Kayseri’nin zengin yemek kültürünü ve yöresel lezzetlerini ele aldı. Samimi atmosferde gerçekleştirilen söyleşinin ardından mutfağa geçen Mehmet Yalçınkaya ve Başkan Büyükkılıç, Kayseri mutfağının öne çıkan lezzetlerinden tepsi mantısını birlikte yaptı.

Mehmet Şef ile Başkan Büyükkılıç Aynı Sahnede
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, ünlü şefleri, yöresel yemekleri ve çeşitli etkinlikleri ziyaretçilerle buluşturuyor. Organizasyonun dikkat çeken konuklarından Mehmet Yalçınkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Mutfağı Sahnesi’nde bir araya geldi.

İkilinin gerçekleştirdiği söyleşide, Kayseri’nin yüzyıllardır şekillenen mutfak geleneği, kendine özgü yemekleri ve gastronomi alanındaki değerleri gündeme geldi. Söyleşiye katılan gastronomi meraklıları ve gençler de merak ettikleri soruları Mehmet Şef’e yöneltme fırsatı buldu.
Kayseri’nin yemek kültürünün tanıtılmasına yönelik etkinliklerin ön plana çıktığı buluşma, ziyaretçilere hem şefin deneyimlerini dinleme hem de yöresel mutfağın önemli örneklerini yakından görme imkânı sundu.

Kayseri’nin Meşhur Tepsi mantısını Birlikte Yaptılar
Söyleşinin ardından Mehmet Yalçınkaya ile Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mutfağı Sahnesi’nde bu kez tezgâhın başına geçti. Kayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden tepsi mantısını birlikte hazırlayan ikili, Gastronomi Günleri’nin en dikkat çeken buluşmalarından birine imza attı.

Kayseri denildiğinde akla gelen lezzetlerin başında yer alan mantı, kentin gastronomi kimliğinin de önemli parçalarından biri olarak öne çıkıyor. Geleneksel tariflerin ve yöresel yemeklerin tanıtıldığı etkinlikte tepsi mantısının hazırlanması, Kayseri mutfağının kendine özgü lezzetlerini ziyaretçilere aktaran çalışmalardan biri oldu.
Başkan Büyükkılıç ve Mehmet Şef’in birlikte gerçekleştirdiği mutfak etkinliği, yöresel yemeklerin yalnızca sofralarda değil, uygulamalı etkinliklerle de tanıtılmasına katkı sundu.

Mehmet Yalçınkaya, Mutfak Sanatları Merkezi’ni Ziyaret Etti
Kayseri programı kapsamında Mehmet Yalçınkaya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’nde de ağırlandı. Merkezi inceleyen ünlü şef, burada yürütülen çalışmaları yakından görme fırsatı buldu.
Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetleri inceleyen Yalçınkaya, merkezdeki çalışmaları beğendiğini ifade etti. Ziyaret, Kayseri’nin gastronomi alanındaki birikiminin ve mutfak kültürünü yaşatmaya yönelik çalışmalarının ele alındığı programın önemli duraklarından biri oldu.
Mehmet Şef’in hem merkezdeki incelemeleri hem de Gastronomi Günleri kapsamında gerçekleştirdiği söyleşi ve mutfak etkinliği, Kayseri’nin yöresel lezzetlerinin tanıtımına odaklanan programın farklı başlıklarını bir araya getirdi.
Kayseri Gastronomi Günleri 25 Ekim’e Kadar Sürecek
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Kayseri Gastronomi Günleri, 25 Ekim’e kadar Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde devam edecek. Etkinlik programında ünlü şeflerle buluşmaların yanı sıra yöresel lezzetler, yemek yarışmaları, atölyeler ve konserler de yer alıyor.





