30 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK), valilikler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde önemli görev değişiklikleri gerçekleşti.

Vasip Şahin TİHEK Başkanlığına Seçildi
Cumhurbaşkanlığı’nın 2026/122 sayılı kararı kapsamında, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

Ankara Valiliği’ne Yakup Canbolat Atandı
2026/123 sayılı karar doğrultusunda, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ankara Valiliği görevine getirildi. Ankara Valisi olarak görev yapan Vasip Şahin’in TİHEK Başkanlığı’na geçmesi sonrası başkentteki valilik görevine Canbolat atandı.

Atama listesinde öne çıkan diğer değişiklikler şöyle:

Osman Varol, Adıyaman Valiliği’nden Aydın Valiliği’ne atandı.

Abdullah Küçük, Adıyaman Valiliği görevine getirildi.

Ali Fidan, Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Hüseyin Kök, Nevşehir Valiliği görevine getirildi.

Emniyet Teşkilatında Kritik Görev Değişiklikleri
2026/124 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde de kapsamlı atamalar yapıldı.

Yeni görevlendirmelere göre:

Maksut Yüksek, Ankara İl Emniyet Müdürü oldu.

Necmettin Koç, Konya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

Fahri Aktaş, Mersin İl Emniyet Müdürü oldu.

Adnan Karayel, Manisa İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Aydın Karan, Elazığ İl Emniyet Müdürü oldu.

Özgür Özel: En kötü sendika, sendikasızlıktan iyidir
Özgür Özel: En kötü sendika, sendikasızlıktan iyidir
İçeriği Görüntüle

Tuncay Pekin, Yozgat İl Emniyet Müdürü görevine getirildi.

Mehmet Özdemir, Siirt İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

MGK Genel Sekreterliği’nde Yeni Atamalar
2026/125 sayılı karar kapsamında, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde açık bulunan Genel Sekreter Yardımcılıklarına Füsun Arslantosun ve Alper Görkem Aksu atandı.

Kaynak: Samet Şifayin