Hazine destekli işletme kredisi 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıldı. Yatırım kredisi limiti ise 2,5 milyon liradan 3,5 milyon liraya yükseltildi. Bazı kredi türlerinde vade süreleri de bir yıl uzatıldı.

KREDİ LİMİTLERİ ARTIRILDI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni finansman desteklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bolat, esnaf ve sanatkârların daha kolay finansmana ulaşabilmesi için kredi limitlerinin artırıldığını belirtti.
Yapılan düzenlemeyle Hazine destekli işletme kredisi üst limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildi. Böylece işletmeler günlük faaliyetlerini sürdürürken ihtiyaç duydukları finansmana daha yüksek tutarlarda erişebilecek.

Hunat tereyağı cezası yargıya taşındı: Firma karara itiraz etti
Hunat tereyağı cezası yargıya taşındı: Firma karara itiraz etti
İçeriği Görüntüle

YATIRIM KREDİSİ 3,5 MİLYON LİRAYA ÇIKTI

İş yeri, araç, makine ve ekipman alımlarında kullanılan yatırım kredilerinde de limit artırıldı. Daha önce 2,5 milyon lira olan üst sınır, yeni düzenlemeyle 3,5 milyon liraya çıkarıldı.
Bu değişiklikle birlikte işini büyütmek isteyen ya da yeni yatırım planlayan esnaf ve sanatkârların daha yüksek tutarda kredi kullanabilmesinin önü açıldı.

Tl 114

VADE SÜRELERİ DE UZATILDI

Kredi limitlerinin yanı sıra geri ödeme sürelerinde de değişikliğe gidildi.
İşletme kredileri yine 4 yıl vadeli olarak kullandırılacak. Ancak iş yeri alımı için kullanılan yatırım kredilerinde vade süresi 5 yıldan 6 yıla çıkarıldı.
Taşıt, makine ve tesis alımına yönelik yatırım kredilerinde ise geri ödeme süresi 4 yıldan 5 yıla yükseltildi. Böylece kredi kullanan esnafın aylık ödeme yükünün daha dengeli hale gelmesi amaçlanıyor.

BAKAN BOLAT: ÜRETİME VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Bakan Bolat, açıklamasında hükümetin esnaf ve sanatkârları desteklemeye devam ettiğini belirterek, üretimin, ticaretin ve emeğin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Yeni kredi düzenlemelerinin işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracağını söyleyen Bolat, bu desteklerin üretime, istihdama ve Türkiye ekonomisine olumlu katkı sunacağını dile getirdi.
Açıklamasının sonunda tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olması temennisinde bulunan Bolat, yeni finansman paketinin kısa süre içinde uygulamaya alınacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi