Kayseri Haber / Kayseri’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında açıklamalarda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, işçi hakları, sendikal örgütlenme ve çalışma şartlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Genç, Türkiye’de emekçilerin haklarını tam anlamıyla alamadığını belirterek daha güçlü sosyal haklar çağrısı yaptı.
Kayseri’de 1 Mayıs’ta İşçi Hakları Gündemdeydi
Kayseri’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde emekçilerin talepleri ve çalışma hayatındaki sorunlar ön plana çıktı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, kutlama programına katılarak işçilerle birlikte yürüdü ve emekçilerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekti.
1 Mayıs’ın yalnızca bir kutlama günü olmadığını belirten Genç, emekçilerin hak arayışının devam ettiğini ve Türkiye’de işçi sınıfının halen ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
“İşçi Sınıfı Zor Şartlarda Mücadele Ediyor”
Milletvekili Genç, yaptığı açıklamada Türkiye’de çalışan kesimin yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını vurguladı. Dünyanın farklı ülkelerindeki çalışma sistemlerini gözlemleme fırsatı bulduklarını belirten Genç, bu ülkelerde işçilere sunulan sosyal hakların Türkiye’ye kıyasla daha gelişmiş olduğunu söyledi.
Genç, Türkiye’de ise emekçilerin uzun yıllardır süren mücadelelerine rağmen birçok temel hakkı elde etmekte zorlandığını dile getirdi.

Sendikalaşma Oranlarına Dikkat Çekti
Özellikle sendikal örgütlenme konusunda Türkiye’nin geride kaldığını belirten Aşkın Genç, sendikalı işçi sayısının yetersiz olduğuna işaret etti. İşçilerin haklarını koruyabilmeleri için sendikal haklara erişimin kolaylaştırılması gerektiğini vurgulayan Genç, çalışma hayatında daha güçlü bir yapının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
İşçi haklarının güçlendirilmesinin yalnızca çalışanlar için değil, ülke ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından da kritik olduğuna dikkat çekildi.
1 Mayıs’ta Emekçilere Kutlama Mesajı
Aşkın Genç, açıklamasının sonunda tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Emekçilerin daha sağlıklı, güvenli ve adil çalışma koşullarına kavuşması gerektiğini ifade eden Genç, sosyal hakların geliştirilmesi ve çalışma standartlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Kayseri’de düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri gün boyunca devam ederken, emek ve dayanışma mesajları ön plana çıktı.




