Yaklaşık 2017 yılından bu yana sosyal medyada içerik üreten Kayserili fenomen Gizem Uyuşkan, iktisat alanındaki kariyerini bırakarak son 4 yıldır Kayseri’de sosyal medya içerik üretimi ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürüyor. Ramazan Bayramı öncesinde Erciyes Kayak Merkezi’ne giden Uyuşkan, bayramda Erciyes’e gitmeyi planlayan takipçileri için dikkat çeken bilgiler paylaştı.
Kayserili fenomenin paylaşımları, özellikle bayramda Erciyes’e yoğun ilgi gösteren vatandaşlar için rehber niteliği taşıdı. Uyuşkan, kayak ekipmanı kiralama, pist tercihleri ve zamanlama konusunda önemli ipuçları verdi.

Erciyes’te Hangi Pistler Tercih Ediliyor?
Gizem Uyuşkan, Erciyes’e çıkmadan önce ekipman kiralamanın daha avantajlı olabileceğini vurgulayarak, şehir merkezine yakın bölgelerde uygun fiyatlı seçenekler bulunduğunu belirtti. Ayrıca kayak deneyimini daha verimli hale getirmek için doğru pist seçiminin önemine dikkat çekti.
Tam bu noktada Erciyes’te kayak yapmak isteyenler için güncel fiyat bilgileri de merak konusu oluyor:
Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak çıkış (skipass) ücretleri kullanım sayısına göre değişiklik gösterirken, 13 yaş ve üzeri ile 0-12 yaş grubu için farklı fiyatlandırmalar uygulanıyor. Bu fiyatlar doğrultusunda kullanıcılar ihtiyaçlarına göre paket satın alabiliyor.
Uyuşkan da bu kapsamda kendi deneyimini aktararak daha ekonomik ve verimli bir kullanım önerisinde bulundu.
Kayserili fenomen, yaşadığı deneyimi aktarırken şu ifadeleri kullandı:
“Bayramda Erciyes’e gelecek olanlar için minik bir bilgilendirme videosudur bu… Öncelikle eğer kayak takımı snowboard kiralayacaksanız ya da kask, gözlük tarzı şeyler kiralayacaksanız kesinlikle bunları dağa çıkmadan eğer dağ otelinde kalmıyorsanız dağa çıkmadan Hisarcık tarafında yapın. Böyle küçük dükkanlar var. Ben kiraladığım yerden çok uyguna kiraladım gerçekten. Fiyatı söylemeyeceğim çünkü belki bayramda birazcık fiyat artışı olabilir. O yüzden kafa karıştırmak istemiyorum. Ama gerçekten çok uyguna kiraladım. Çok ilgililerdi ben çok memnun kaldım.”
Uyuşkan, ekipman kiralamanın ardından kayak planlamasına ilişkin de önemli detaylar paylaştı ve sözlerine şöyle devam etti:
“Diğer bir konu ise biz 7 biniş aldık. 7 biniş gayet yeterliydi. Acemi bile olsanız kesinlikle Develi Kapısını değerlendirin! Ben hatta bugün Hisarcık Kapıya bile gittim. Bu 7 binişi çok güzel kullandık.”
Kayak rotasına da değinen Uyuşkan, farklı pistleri deneyimlemenin keyifli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yaptığım rota ise şöyleydi; Develi Kapı Kartin Pisti, Tekir Kapı ve son olarak da Hisarcık Kapı Keven Pisti ile bitirdim. Çok beğendim, kuzenim anlattı çok teşekkür ediyorum ona çok keyif aldım. Çünkü hep Tekir Kapıda çok sıkılıyordum artık.”
Günün hangi saatlerinde kayak yapılmasının daha ideal olduğuna da değinen Kayserili Gizem Uyuşkan, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Bence sabah saatleri güzel ideal olabilir ama bence soğuk o yüzden biz 11 gibi geldik çok güzel vakit geçirdik. Şuanda da saat 4 buçuk ve bitiriyoruz.”
Ramazan Bayramı’nda Erciyes’e gitmeyi planlayan Kayserililer için önemli ipuçları veren bu paylaşım, özellikle ilk kez kayak yapacak olanlar için yol gösterici olurken, Erciyes’te yoğunluk yaşanması beklenen bayram döneminde doğru planlama yapmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.




