Kayserispor- Deniz Postası- Kayserispor’da Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç tarafından oluşturulan üst yönetimi önümüzdeki saatlerde sıkıntılı bir ödeme süreci bekliyor. Kayserispor’a 2020 2021 sezonunda Rusya yekiplerinden Krasnodor’dan 2 yıllığına transfer edilen ve olaylı bir şekilde takımdan gönderilen Portekizli oyuncu Manuel Fernandes’in 4 yıldır bekletilen 500 bin euroluk ödemesi için geri sayım başladı.
3 DÖNEM TRANSFER YASAĞI KAPIDA

Portekizli oyuncu Manuel Fernandes’in 4 yıldır bekleyen 500 bin Euroluk ödemesi 25 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar ödenmezse FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı cezası gelecek.
2022 yılında Kayserispor’dan olaylı bir şekilde gönderilen Manuel Fernandes’in alacağı olan 500 bin euronun ödenmediği ve FIFA’ya başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
Üst yönetim olarak geçici süreyle görevlendirilen 7-8 kişilik ekibin ortaya çıkarttığı ve Manuel Fernandes’in avukatlarıyla da yapılan görüşmelerle birlikte sadece 3 gün süre alınabilen 500 bin euroluk alacakları için FIFA’ya gitmeye hazırlandığı öğrenildi.
KAYSERİSPOR İÇİN KRİTİK DAKİKALAR BAŞLIYOR

Manuel Fernandes’in FIFA’ya vermeyi planladığı dilekçe ise Kayserispor için disiplin cezası anlamına geliyor.
Bu da yeni sezonda 12 oyuncusu birden takımdan ayrılacak olan Kayserispor’un 3 dönem transfer yasağı alma riskini beraberinde getiriyor.
Kayserispor’da Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç tarafından yapılan 51 kişilik toplantının ardından belirlenen geçici üst yönetim bu ödemeyi yapamazsa gelecek sezon planları da büyük ölçüde etkilenmiş olacak.
KAYSERİSPOR’DA SADECE 16 MAÇ OYNADI
Kayserispor’a 2020 senesinde büyük umutlarla transfer edilen ve kendisine büyük bir kontrat bağlanan Manuel Fernandes sarı kırmızılı forma altında geçirdiği dönemde sakatlık problemleriyle boğuştu.
Portekizli oyuncu çoğunlukla sakat geçirdiği dönemde sadece 16 maçta forma giyebilirken hiç gol atamadı.
Bunun yanı sıra sarı kırmızılı ekipte sadece 1 asist yapabilen Fernandes, olaylı bir şekilde Kayseri’den ayrıldı.
NURETTİN AÇIKALIN İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan Kayserispor’un sezon içerisinde Otabek Shukurov’un alacakları sebebiyle alınan transfer yasağı cezasının ardından Gazetemizde açıklamalarda bulunan son başkan Nurettin Açıkalın, geçmiş döneme ait borçların ödenmeye devam ettiğini vurgulamıştı.
Başkan Açıkalın, 2013 yılında Kayserispor forması giyen futbolcu Alexsandro Tzolis’in menajerine ödeme yapıldığını açıklamış ve Manuel Fernandes’in ödemelerinin de süreceğini belirtmişti.
Başkan Açıkalın, önceki dönem futbolcularından Manuel Fernandes’e yapılacak ödemenin ise 20 ay daha süreceğini söylemişti.
Bu açıklamaları 2025 Aralık ayında yapan Açıkalın’ın söylemlerine göre çok daha büyük bir ödeme yapılması gerekiyor.
Geciktirilen ödemeler sebebiyle kritik dakikalara giren Kayserispor’un transfer yasağı almaması için bu akşam saat 17.00 ’ye kadar 500 bin euroluk bir ödeme yapmak zorunda.




