Önümüzdeki sezonda Trendyol 1. Lig’de mücadele edecek olan Kayserispor’da şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e yükselmek hedefleniyor. Bu noktada kadrosunu daha ileri seviyeye taşımak adına iç ve dış transferde çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılılarda transfer planlaması belirlenmiş ve rotayı teknik direktör Atila Gerin açıklamıştı.

Gerin, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ile konuştuğunu belirtmiş ve kadroya Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan kiralık oyuncuların alınacağını belirtmişti. Bu açıklama üzerine resmi bir adım atılmazken Bartuğ Elmaz ve Günay Güvenç isimleri öne çıkmıştı.

Stefano Denswil’in ayrılığıyla birlikte kadrosuna yeni bir defans takviyesi yapmayı planlayan Kayserispor’da yerli bir alternatif arayışının olduğu belirtilirken yeni kiralama iddiası da Galatasaray’ın genç defans oyuncusu Metehan Baltacı için geldi.

FUTBOLA GERİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz sezon bahis oynadığı iddiasıyla hakkında işlem yapılan ve hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hem de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yarılanan Metehan Baltacı bir süre cezaevinde kalmıştı.

İlk mahkemede tahliye edilen Metehan Baltacı’nın cezasının bitmesine de sayılı günler kaldı. Baltacı’nın spor mahkemesi tarafından kesilen cezası 8 Ağustos 2026 tarihinde sona erecek.

Bu cezanın tamamlanmasıyla birlikte profesyonel futbol kariyerine dönecek olan Baltacı’nın kiralanacak olan isimlerin başında gelmesi bekleniyor.

YENİ BİR MACERA ARIYOR

Galatasaray’da önümüzdeki sezon kadro planlamasında yer alma ihtimali oldukça düşük gösterilen Metehan Baltacı’nın kariyerini yeniden yükselişe geçirmek hedefiyle yeni bir macera arayışında olduğu aktarıldı.

Baltacı, bu sebeple sarı kırmızılı kulüpten gelecek olan kiralama önerilerine sıcak bakmayı düşünüyor.

Baltacı bundan önceki dönemlerde Eyüpspor ve Manisa FK’da kiralık olarak forma giymiş ve Eyüp’te yaptığı sıçramanın ardından Galatasaray as kadrosunda 1 yıl geçirmişti.

KAYSERİSPOR DEVREYE GİREBİLİR Mİ?

Kayserispor’un da defans hattına takviye yapma düşüncesinde olması Metehan Baltacı Kayserispor iddialarını güçlendiren unsurlardan birisi olarak öne çıkıyor.

Oyuncunun kendisini ve yeteneğini yeniden kanıtlama ihtiyacının olduğu ve Kayserispor’un da yerli ve potansiyelli bir defans oyuncusuna gitme planı bu ihtimali gündeme taşıyan unsurların başında yer alıyor.

Kayserispor’a yakın kaynaklardan alınan bilgilerde ise Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan oyuncu kiralamak için temasların sürdüğü öğrenildi.

Bu isimlerin kim olduğu konusu henüz resmi bir kaynak tarafından dillendirilmezken isimler sır gibi saklanıyor.

METEHAN BALTACI İSTATİSTİKLERİ

Galatasaray’ın 23 yaşındaki defans oyuncusu Metehan Baltacı geçtiğimiz sezon sadece 2 maçta forma giyebildi. İlk çıkış yaptığında potansiyelli isimler arasında gösterilen Baltacı spor mahkemesi cezasının ardından uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

Kayserispor 6 genç yetenek ile sözleşme imzaladı
Kayserispor 6 genç yetenek ile sözleşme imzaladı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Ahmet Ölçer