Trendyol Süper Lig’de 2025 2026 sezonu sonunda 29 puan toplayabilerek alt lige düşen Kayserispor’da yeni kadro yapılanma çalışmaları devam ediyor. Gelenler kadar kimlerin gideceği konusunun da merak edildiği bu günlerde ilk resmi ayrılık bekleniyordu.
Sezon sonunda sözleşmesi sona eren ve bir süredir Samsunspor ile flört eden Bilal Bayazit kırmızı beyazlılarla anlaşma sağladı
BİLAL BAYAZİT SAMSUNSPOR’A DOĞRU
Kayserispor’dan ayrılan Bilal Bayazit’in transfer anlaşması haberini Spor Depor medya muhabiri Reşat Can Özbudak duyurdu. Özbudak, ‘’ ÖZEL | Samsunspor, kaleci Bilal Bayazıt ile anlaşma sağladı!’’ ifadelerini kullandı.
Sezon içerisinde de görüşen taraflar sezonun bitmesiyle birlikte Kayserispor ile olan sözleşme süresini sonuna gelen Bilal Bayazit’in Samsunspor kadrosuna katılmasıyla birlikte görüşmeleri sonuçlandırdı.
SEZON İÇERİSİNDE ANLAŞTILAR İDDİASI
Sezon boyunca Kayserispor kamuoyunda sözleşme görüşmeleri sebebiyle gündem haline gelen kaleci Bilal Bayazit, sezon devam ederken Samsunspor ile görüştüğü şeklinde medyaya yansıyan haberlerle birlikte gündem olmuştu.
Kayserispor ile sözleşme uzatma görüşmeleri için masaya oturmayan Bayazit, sezon boyunca verdiği demeçlerle de gündem olmuştu

BAŞKAN AÇIKALIN’I YALANLAMIŞTI
Kayserispor’un o dönemdeki başkanı Nurettin Açıkalın bir TV yayınında Bilal Bayazit ile sözleşme uzatmak istediklerini dile getirirken öbür hafta oynanan Beşiktaş maçının ardından kameralar karşısına geçen Bilal Bayazit sürpriz bir hamleye imza atarak, ‘’Başkan sadece medyaya konuştu benimle iletişime geçen olmadı’’ ifadelerini kullanarak tabiri caizse başkan Açıkalın’ı yalanlamıştı.
KAYSERİSPOR TARAFTARIYLA ARASI AÇILMIŞTI
Kayserispor’dan ayrılacağı kesinleşen ve yeni adresi Samsunspor olan Bilal Bayazit’in sezon içinde konu olduğu tartışmalar da dikkat çeken bir raddeye yaklaşmıştı.
Sezon boyunca tribünlerle de arası açılan Bayazit, ilk olarak Galatasaray maçında 4 gol yemesinin ardından tribünlerin hedefi haline gelmişti. Daha sonrasında Fatih Karagümrük maçında da hata yapan Bayazit, deplasman dönüşünde yine tepkilerle karşılaşmıştı.
Son olarak da Kasımpaşa maçında yediği golle birlikte yine tepkilerle karşılaşan Bayazit ile tribünler arsındaki bağlar kopmuştu.
İRFAN CAN EĞRİBAYAT YERİNE YER ALACAK
Kayserispor’dan ayrılmaya karar veren ve şehirdeki sevdikleriyle vedalaşan Bilal Bayazit Samsun ekibi ile sözleşme imzalamaya çok yakın. Kırmızı beyazlılarda Okan Kocuk ile rekabete girmesi noktasında iyi bir yedek kaleci tercihi olarak görülen Bilal Bayazit, takımdan ayrılacağı kesinleşen İrfan Can Eğribayat yerine transfer edildi.




