Nevşehir Asayiş - Nevşehir’de yaşanan olay, telefon dolandırıcılarının vatandaşlar üzerinde nasıl psikolojik baskı kurduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sabah saatlerinde başlayan olayda, kendisini polis olarak tanıtan şahıslar, İbrahim Şahin’i uzun süre telefonda tutarak korku ve panik ortamı oluşturdu.

Dolandırıcıların verdiği sicil numarası ve dosya bilgileriyle güven kazandığı öğrenilirken, yaklaşık 1,5 saat boyunca süren görüşmede Şahin’in banka hesapları, birikimleri ve mal varlığı hakkında detaylı bilgiler alındı.

Altınlarını Bozdurdu

Dolandırıcıların yönlendirmesine inanan İbrahim Şahin, bankada kiralık kasada bulunan altınlarını aldı. Daha sonra bir sarrafa giderek altınlarını bozduran Şahin, elde ettiği yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’yi internet bankacılığı üzerinden dolandırıcıların verdiği hesaba göndermeye çalıştı.

Nevşehir’de televizyon programına konu olan faili meçhul olay, 10 sene sonra çözüldü
Nevşehir’de televizyon programına konu olan faili meçhul olay, 10 sene sonra çözüldü
İçeriği Görüntüle

Bu süreçte eşinin, “Bunlara inanma, dolandırıcı olabilirler” şeklindeki uyarılarına rağmen paniğe kapıldığı öğrenildi.

Banka Görevlileri Şüphelendi

Yüklü miktardaki para transferini fark eden banka görevlileri, işlemi şüpheli bularak durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede bankaya gelen ekipler, uzun uğraşlar sonucu İbrahim Şahin’i ikna etti.

Nevşehir’de 2,5 Milyonluk Dolandırıcılık (1)

Cumhuriyet savcısının talimatıyla gönderilmek istenen paraya bloke konuldu ve büyük bir maddi kaybın önüne geçildi.

Saatlerce Baskı Kurmuşlar

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre dolandırıcıların, “Operasyon yürütüyoruz”, “Seni takip ediyoruz”, “Devlet adına işlem yapıyoruz” gibi ifadeler kullanarak baskı kurduğu öğrenildi. Şüphelilerin zaman zaman tehdit ve hakaret içerikli konuşmalar yaptığı da belirtildi.

Yaşadığı korku nedeniyle sağlık durumunun da olumsuz etkilendiğini söyleyen İbrahim Şahin, eşinin uyarılarını dikkate almadığı için büyük pişmanlık yaşadığını ifade etti.

Polisten Vatandaşlara Uyarı

Yetkililer, polis, savcı ya da kamu görevlilerinin vatandaşlardan hiçbir şekilde para talep etmeyeceğini hatırlatarak, bu tür aramalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Şüpheli durumlarda vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi vermesi gerektiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA