YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fon skandalının her geçen gün derinleştiğini söyleyen Özel, ortaya çıkan maliyetin 6 Şubat depremlerinin ekonomik boyutunu aştığını savundu.
Özel, konuşmasında 2027 yılı bütçesini eleştirirken İBB davası, Halk TV'ye kayyum atanması ve gazetecilerin düzenleyeceği eylemlere de değindi.
YENİ PARTİ'NİN ÜYE SAYISINI AÇIKLADI
Partisinin son dönemde gerçekleştirdiği seçimlere ilişkin bilgi veren Özgür Özel, 13 ilde yeni adayların göreve geldiğini söyledi.
Bazı illerde seçimlere tek adayla gidildiğini ve adayların güvenoyuna sunulduğunu belirten Özel, partisinin güncel üye sayısının 772 bin olduğunu açıkladı.
Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde üyelerin yüzde 65'inin sandık başına gittiğini ifade eden Özel, parti yönetiminin doğrudan üyelerin oylarıyla belirlendiğini söyledi.
ÖZGÜR ÖZEL: FON SKANDALININ MALİYETİ 110 MİLYAR DOLAR
Fon skandalına ilişkin açıklamalarda bulunan Özgür Özel, krizin giderek büyüdüğünü ve mağdur sayısının arttığını belirtti.
İlk ortaya çıktığında 20 milyar dolarlık bir sorun olarak değerlendirilen skandalın maliyetinin zamanla yükseldiğini ifade eden Özel, son hesaplamalara dikkat çekti.
Özel, şu ifadeleri kullandı:
"İlk bu iş çıktığında 20 milyar dolarlık önemli bir sorun diye ifade ediliyordu. Geçtiğimiz haftalarda 90 milyar dolara çıktı, son yapılan hesaplamalarla tarafsız, konunun uzmanları 110 milyar dolardan bahsediyorlar."
Fon skandalının maliyetini 6 Şubat 2023 depremleriyle karşılaştıran Özel, 11 ili etkileyen depremlerin maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu hatırlattı.
Özel, fon skandalının maliyetinin ise 110 milyar dolara ulaştığını belirterek yaşanan durumun ekonomik boyutuna dikkat çekti.
FON SKANDALINDA 'AHTAPOTUN KOLLARI' BENZETMESİ
Fon skandalıyla ilgili iktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Özgür Özel, olayın arkasında geniş bir yapı bulunduğunu öne sürdü.
Daha önce gündeme gelen 'ahtapotun kolları' benzetmesine değinen Özel, söz konusu yapının farklı alanlara yayıldığını savundu.
Özel, "Tam da ahtapotun kolları gibi yayılmış. Kendi fon örgütleri ve kollarını iyi bildikleri için tasvirde kopya çekmişler" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Özel, skandalla ilişkili olduğunu iddia ettiği kişilerin AK Parti bağlantılı olduğunu öne sürdü.
Özel, "Bunların hepsini atayan AK Partili, atananlar AK Partili, soyan AK Partili, soyulan AK Partili. Biz bu işin hiçbir yerinde yokuz, sen en ortasındasın Erdoğan" sözleriyle iktidarı hedef aldı.
ÖZGÜR ÖZEL'DEN 2027 BÜTÇESİNE SERT TEPKİ
2027 yılı bütçesini de değerlendiren Özgür Özel, hazırlanan bütçenin vatandaşlara refah sağlamayacağını savundu.
İktidarın geçmişte faiz politikalarına ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatan Özel, ekonomi yönetimini eleştirdi.
Özel, bütçeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Bu bütçeden 87 milyona asla refah çıkmaz. AK Parti'nin kara düzenini sürdürmek için yapılan bir devam bütçesidir bu. 2026 yılı kötüydü, maalesef 2027 yılı çok daha kötü olacak."
Mevcut ekonomi politikalarının devam etmesi halinde vatandaşların yaşam koşullarının daha da zorlaşacağını ileri süren Özel, çözümün iktidar değişikliği olduğunu söyledi.
Özel, iktidar değişmeden toplumun huzura ve refaha kavuşamayacağını savunarak AK Parti yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürdü.
İBB DAVASINDA EKREM İMAMOĞLU'NUN SAVUNMASINA DEĞİNDİ
Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı savunmanın iddianamedeki suçlamaları çürüttüğünü savunan Özel, savunma metninin YENİ Parti'nin internet sitesi ve sosyal medya hesabından paylaşılacağını açıkladı.
İddianameyi bir peçeteye benzeten Özel, İmamoğlu'nun savunmasıyla iddiaları tek tek yanıtladığını söyledi.
Özel, İBB davasına ilişkin iddiaları ve İmamoğlu'nun savunmasını Türkiye'nin 81 ilinde ve 973 ilçesinde vatandaşlara anlatacaklarını ifade etti.
HALK TV'YE KAYYUM ATANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Konuşmasında Halk TV'ye kayyum atanmasını da değerlendiren Özgür Özel, kararın basın özgürlüğü ve muhalefetin sesini duyurması açısından sonuçları olacağını savundu.
Kayyum atanmasının kısa vadeli hedefinin İBB davasındaki savunmanın kamuoyuna ulaşmasını engellemek olduğunu iddia eden Özel, orta vadede ise fon skandalına ilişkin yayınların durdurulmasının amaçlandığını öne sürdü.
Özel, bu kararın AK Parti seçmeninin Halk TV üzerinden bilgi edinmesini engellemeye ve muhalefeti sessizleştirmeye yönelik olduğunu savundu.
Halk TV'ye destek vermek amacıyla düzenlenecek buluşmanın saatini de açıklayan Özel, yarın akşam saat 19.00'da televizyon kanalının önünde olacaklarını duyurdu.
Özel, Halk TV izleyicileriyle birlikte kanala destek vermek ve haklarını savunmak amacıyla bir araya geleceklerini belirtti.
GAZETECİLERİN 14 İLDEKİ EYLEMİNE DESTEK ÇAĞRISI
Özgür Özel, basın meslek örgütlerinin cumartesi günü düzenleyeceği eylemlere de destek çağrısında bulundu.
Basın meslek örgütlerinin 14 ilde saat 14.00'te yürüyüş, eylem ve basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Özel, parti üyelerini ve demokratik kamuoyunu etkinliklere katılmaya davet etti.
Özel, çağrısını şu sözlerle tamamladı:
"Tüm YENİ Partilileri, bütün demokratları yarın akşam Halk TV'ye, cumartesi günü 14 şehirdeki basın meslek örgütlerinin eylemlerine davet ediyorum."
Özgür Özel'in TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda fon skandalının 110 milyar dolara ulaştığı iddiası, 2027 yılı bütçesine yönelik eleştiriler, İBB davası ve basın özgürlüğüne ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.


