Olay, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Samsun’un Çarşamba ilçesi Costal mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Costal Yalı Mahallesi’nde ikamet eden Kadir Çöpoğlu (31), eşi Fatma Rabia Çöpoğlu (25) ve baldızı Rana Dursin (22); Kayseri’den ziyarete gelen kayınpederi Mehmet Dursun, kayınvalidesi Zübeyde Dursun ile eşinin dayısı Ekrem Dursun birlikte gezinti amacıyla 4,5 metre uzunluğundaki ‘Yağız’ isimli tekneyle denize açıldı.
GENİŞ ÇAPLI ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Rüzgarlı havanın etkisiyle oluşan akıntıya dayanamayan tekne alabora olarak battı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda deniz polisi, Sahil Güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucu Kadir Çöpoğlu, eşi Fatma Rabia Çöpoğlu ve Rana Dursin sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Mehmet Dursun ile Zübeyde Dursun’un cansız bedenlerine olay günü ulaşılırken, kaybolan Ekrem Dursun’u bulmak için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

KAYBOLAN EKREM DURSUN’UN DA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Arama çalışmaları kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisler, deniz polisleri, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından denizde yoğun çalışma yürütüldü. Çalışmalar sırasında kıyıya yaklaşık 1 mil açıkta batan ‘Yağız’ isimli tekne de deniz polisi tarafından bulunarak kıyıya çıkarıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç polislerinin sürdürdüğü arama çalışmaları sonucunda, kaybolan Ekrem Dursun’un da cansız bedenine ulaşıldı.
YEŞİLHİSAR’DA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
Samsun’un Çarşamba ilçesinde teknenin alabora olması sonucu batmasıyla hayatını kaybeden Mehmet Dursun, Zübeyde Dursun ve Ekrem Dursun’un cenazeleri hastanede tamamlandıktan sonrası memleketleri Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine getirildi. Burada Dursun ailesi için cenaze töreni düzelendi. Törene; Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Dursun ailesinin yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘YAKINLARINA VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUM’
Mehmet Dursun, Zübeyde Dursun ve Ekrem Dursun, Camii Kebir’de kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreni sonrası açıklamalarda bulunan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, “Elim kaza sonucu vefat eden Mehmet Dursun, Zübeyde Dursun ve Ekrem Dursun’u Camii Kebirde kıldığımız cenaze namazının ardından Hakk’a uğurladık. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanları cennet makamları âli olsun” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM CAMİASINI YASA BOĞDU
Öte yandan hayatını kaybeden Ekrem Dursun’un öğretmen olduğu ortaya çıktı. Dursun’un hayatını kaybetmesi eğitim camiasını yasa boğarken, Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Yeşilhisar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda üç yıl boyunca ders ücreti karşılığında öğretmen olarak görev yapan, öğrencilerimizin, velilerimizin ve çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanan kıymetli öğretmenimiz Ekrem Dursun, Samsun'da geçirdiği elim bir tekne kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu yıl gerçekleştirilen öğretmen atamaları kapsamında Şanlıurfa ili Birecik ilçesi Cumhuriyet İlkokuluna atanan değerli öğretmenimizin zamansız vefatı, eğitim camiamızı derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Meslek hayatı boyunca özverisi, çalışkanlığı, güler yüzü ve öğrencilerine gösterdiği sevgiyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Ekrem Dursun öğretmenimize Allah'tan rahmet; başta kıymetli ailesi olmak üzere yakınlarına, sevenlerine, eğitim camiamıza ve öğrencilerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Aziz hatırasını daima saygı ve rahmetle yâd edeceğiz” denildi.




