Giresun’un Görele ilçesi Belediye Başkanı Hasbi Dede, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildi. Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Dede hakkında alınan karar, CHP tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

CHP’DEN OY BİRLİĞİYLE İHRAÇ KARARI

CHP’den yapılan açıklamada, Hasbi Dede’nin 16 Şubat 2026 tarihli Merkez Yönetim Kurulu kararıyla, kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, Yüksek Disiplin Kurulu’nun 10 Nisan 2026 tarihli toplantısında oy birliğiyle ihraç kararı aldığı belirtildi.

Kararın, parti tüzüğünün 68/1-b maddesinde yer alan “parti üyeliğiyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar” hükmü kapsamında verildiği ifade edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Deniz Çakır da yaptığı açıklamada söz konusu kararın oy birliğiyle alındığını bildirdi.

SÜREÇ TACİZ İDDİASIYLA BAŞLADI

Hasbi Dede, 11 Şubat’ta “cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklanmış, bir gün sonra ise İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP ise bu gelişmelerin ardından Dede’yi ihraç istemiyle disipline sevk etmişti.

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Dede hakkında 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Dede, 12 Mart’ta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

ŞİKAYETÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olayla ilgili dikkat çeken bir diğer gelişme ise şikayette bulunan 16 yaşındaki T.T.’nin hayatını kaybetmesi oldu. 28 Mart’ta bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan T.T., 30 Mart’ta yaşamını yitirdi.

Kayseri’de türkülü buluşma!
Kayseri’de türkülü buluşma!
İçeriği Görüntüle

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Hasbi Dede hakkında kesin ihraç kararını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi