Trendyol, ramazan ayında kullanıcıların sahur ve iftar saatlerindeki alışveriş alışkanlıklarını analiz ettiği çalışmayı kamuoyu ile paylaştı.

Trendyol’un resmi hesabından yapılan paylaşımda yer alan verilere göre, beslenme düzeninin değiştiği ramazan ayında site kullanıcıları, sindirim düzenleyici ve fonksiyonel gıdalara daha fazla yönelirken, zirvede her zamanki gibi yüz ve cilt bakım ürünleri yer aldı.

Ramazan boyunca sahur ve iftar saatlerini kapsayan 22.00-06.00 saatleri arasında platform trafiğinde artış yaşandığı gözlemlenirken, gece saatlerinde yapılan alışverişlerde kişisel bakım ve moda kategorileri öne çıktı.

Sindirim düzenleyici ve fonksiyonel gıdalara yönelik talep artarken, özellikle Hindistan cevizi şurubu karışımları ve Bromelain (ananas özü) içeren takviye ürünler sahur saatlerinde en çok tercih edilen ürünler arasına giriş yaptı.

Bayram yaklaşınca moda satışları yükseldi.

Ramazan ayında, yaklaşan bayram hazırlıklarıyla birlikte kullanıcıların moda kategorisinde yoğun arama yaptığı gözlemlendi.

Trendyol kullanıcılarının sahur ve iftar saatlerinde en çok arattığı ürün elbise olurken, ceket, pantolon, gömlek, omuz çantası ve tesettür giyim kategorileri de hemen arkasında geldi.

En fazla alışveriş yapan şehir belli oldu

Trendyol tarafından yayımlanan verilere göre sahur ve iftar saatlerinde en fazla alışveriş yapan şehir İstanbul olurken Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Adana, Gaziantep ve Mersin metropolü takip etti.

İndirim günlerinde en çok satan ürün Hindistan cevizi şuruplu içecek oldu

Trendyol'un ramazan ayında 3-9 Mart tarihleri arasında düzenlediği Büyük İndirim Günleri'nde, Hindistan cevizi şurubu karışımlı takviye edici içecek en çok satan ürünler listesinde ilk sırada yer aldı.

Hindistan cevizi özlü içeceğin yanı sıra ananas içeren detoks şurubu ve hindiba kahvesi de sindirim düzenleyici içecekler arasında en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.

Aynı dönemde, maskaranın öne çıktığı kampanya sıralamasında kadın parfümü, cilt ve bakım kremleri, leke karşıtı nemlendirici tonik ile saç dökülmesine karşı şampuan da en çok satan ürünlerden oldu.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın düşüşü değerlendirdi
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın düşüşü değerlendirdi
İçeriği Görüntüle

Kampanya kapsamında en yoğun alışverişin akşam saat 22.00'de yapıldığı görülürken, bir önceki haftaya göre siparişlerde yüzde 36, ürün satış adedinde ise yüzde 41 artış kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi