Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinrde kaybolan Gülistan Doku'ya ilişkin yürütülen soruşturmada dikkat çeken yeni gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında tutukldanan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile ihraç polis memuru Gökhan Ertok arasında geçtiği öne sürülen mesajlaşmaların soruşturma dossyasına girdiği bildirildi. Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda Ankara'da düzenlenen operasyonda iki şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.
'Gereğini yaparsınız kardaş'
Hürriyet Gazetesi'nden Oya Armutçu'nun aktardığı bilgilere göre, Tuncay Sonel'in kendisini sosyal medyada eleştiren bir kullanıcıya ait bilgileri Gökhan Ertok'a gönderdiği ve "Gereğini yaparsınız kardaş" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.
İddialara göre Ertok ise söz konusu kişinin kimliğinin tespit edildiğini, cep telefonu verilerinin kopyalandığını, dijital olarak takip edildiğini ve bazı işlemlerin gerçekleştirildiğini belirten mesajlar gönderdi. Dosyada ayrıca, ters kelepçeli ve yüzünde darp izleri bulunan bir kişiye ait olduğu öne sürülen fotoğrafın da Sonel'e iletildiği iddia edildi.

Dijital takip ve yasa dışı işlem
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre yazışmalarda, bazı kişilerin IP adreslerinin tespit edildiği, telefonlarının kopyalandığı, kamera erişimi sağlandığı ve adreslerine dinleme cihazı yerleştirildiğine ilişkin ifadeler bulunduğu öne sürüldü. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada bu iddiaların tamamının deliller kapsamında incelendiği belirtildi.
İki kişi daha gözaltına alındı
Elde edilen yeni deliller doğrultusunda Ankara'da düzenlenen operasyonda Sefa K. ile Emre E. isimli iki şüpheli altı ayrı suçlamayla gözaltına alındı. Soruşturmanın, kamu görevinin kötüye kullanılması, delil karartılması, yasa dışı dijital takip faaliyetleri ve diğer iddialar yönünden çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Para transferi iddiası da dosyada
Soruşturma dosyasında ayrıca, sosyal medya hesaplarının kapatılması amacıyla ihraç polis memuru Gökhan Ertok'a koruma polisi Şükrü Eroğlu'nun hesabı üzerinden iki ayrı tarihte toplam 10 bin lira gönderildiği iddiasına da yer verildi.
Bunun yanı sıra Ertok'un bazı operasyonlar ve farklı soruşturmalarla ilgili mesajlar paylaştığı, çeşitli kamu görevlileriyle görüşebilmek için Sonel'den referans talep ettiği yönündeki iddiaların da dosyada bulunduğu aktarıldı.





