Adana'da bir mücevherat dükkânında yaşanan hırsızlık olayının ayrıntıları ortaya çıktı. Daha önce birlikte iş yaptığı gümüş toptancısının dükkânını hedef alan şüphelinin, oksijen tüpüyle kapıyı keserek içeri girdiği ve yaklaşık 115 kilo gümüş ile değerli tespihleri çaldığı belirlendi.
Polis ekipleri, şüphelinin kaçış güzergâhındaki yüzlerce güvenlik kamerasını inceleyerek izini sürdü. Yakalanmamak için motosikletini boyadığı ve plakasını söktüğü belirlenen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İFLAS EDİNCE ESKİ TİCARET ORTAĞININ DÜKKÂNINI HEDEF ALDI
Olay, 13 Ekim tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi.
İddiaya göre, gümüş alım satımı ve tasarımı yapan M.A.L., işlerinin kötüye gitmesinin ardından iflas etti. Borçlarını ödemekte zorlanan şüpheli, daha önce birlikte ticaret yaptığı 62 yaşındaki İ.Ş.'ye ait mücevherat dükkânını hedef aldı.
Hırsızlık öncesinde iş yerine giderek çevrede inceleme yaptığı öne sürülen M.A.L., uygun zamanı beklemeye başladı.

OKSİJEN TÜPÜYLE KAPIYI KESTİ, 7 SAATTEN FAZLA İÇERİDE KALDI
Şüpheli, olay günü saat 17.20 sıralarında dükkânın bulunduğu iş hanına geldi. Binanın içerisinde saklanan M.A.L., çalışanların ve diğer kişilerin ayrılmasını bekledi.
İş hanı boşaldıktan sonra yanında getirdiği oksijen tüpüyle dükkânın kapısını kesen şüpheli, içeri girmeyi başardı.
Dükkândaki işlenmiş gümüşleri, külçe gümüşleri ve değerli tespihleri toplayan zanlı, yaklaşık 115 kilo ağırlığındaki ürünleri valiz ve çuvallara yerleştirdi.
Saat 01.40 sıralarında iş yerinden ayrılan M.A.L.'nin binada yaklaşık 7 saat 20 dakika kaldığı belirlendi.
ÇALDIĞI GÜMÜŞLERİ TAŞIRKEN MOTOSİKLETİNİN LASTİĞİ İNDİ
Şüpheli, çaldığı ürünlerin bir bölümünü motosikletine yükleyerek olay yerinden uzaklaştı. Ancak kaçış sırasında motosikletinin lastiği inince taşıdığı ürünlerin bir kısmını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı.
Bir akaryakıt istasyonuna giderek lastiğine hava bastıran M.A.L., daha sonra yeniden iş hanına dönerek geride kalan diğer ürünleri de aldı.
Çaldığı gümüşleri farklı noktalara taşıyan şüphelinin, polis ekiplerinin takibinden kurtulmaya çalıştığı belirlendi.

YAKALANMAMAK İÇİN MOTOSİKLETİNİ SPREY BOYAYLA BOYADI
Hırsızlık sonrasında izini kaybettirmek isteyen M.A.L.'nin görünümünü ve kullandığı aracı değiştirmek için çeşitli yöntemlere başvurduğu tespit edildi.
Koluna geçici dövme takan şüphelinin, motosikletinin plakasını söktüğü, bazı parçalarını değiştirdiği ve aracı sprey boyayla boyadığı ortaya çıktı.
Ancak aldığı önlemler, polis ekiplerinin kendisine ulaşmasını engelleyemedi.

POLİS 980 KAMERAYI İNCELEYEREK 10 KİLOMETRE İZ SÜRDÜ
Sabah saatlerinde iş yerine gelen dükkân sahibi İ.Ş., hırsızlığı fark ederek durumu polise bildirdi.
İhbarın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Öncelikle iş hanının güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelinin kimliğini belirledi. Ardından kaçış güzergâhındaki kamera görüntüleri tek tek değerlendirildi.
Yaklaşık 980 güvenlik kamerasından elde edilen görüntüleri inceleyen polis, şüpheliyi 10 kilometrelik güzergâh boyunca takip ederek Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'ne kadar ulaştı.
MOTOSİKLETTEKİ BOYA KALINTILARI ŞÜPHELİYE ULAŞTIRDI
Anadolu Mahallesi'nde saha çalışması yapan ekipler, bir evin önünde park hâlindeki motosikletten şüphelendi.
Araç üzerinde yapılan incelemede sprey boya kalıntıları tespit edildi. Bunun üzerine belirlenen adrese yönelik çalışma gerçekleştirildi ve M.A.L. gözaltına alındı.
Evin odunluğunda yapılan aramada, hırsızlık sırasında kullanıldığı değerlendirilen valizler bulundu.
55 KİLO GÜMÜŞ ELE GEÇİRİLDİ, ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen M.A.L.'nin, olay günü evinden hiç çıkmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.
Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda toplam 55 kilogram çeşitli gümüş takı ve külçe gümüş ele geçirildi. Bulunan ürünler, iş yeri sahibi İ.Ş.'ye teslim edildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.A.L., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



