Kayseri Haber- AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte İŞKUR mobil uygulamasının öneminden ve faydalarından bahsetti. Birçok işveren ve işçi adayının bu uygulamayı bilmediğini belirten Cıngı, iş veren ve iş arayan herkesin bu uygulamayı kullanması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 6 Ocak 2026 tarihinde kamuya açılanan bu projenin işveren ve işçi arasındaki köprüyü kurduğunu belirten Cıngı, ‘‘ 6 Ocak 2026 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuya açıklanmış ve bu projeyle gençlerimizi yeniden üretimin ve istihdamın merkezine alacak güçlü ve bütüncül yeni bir adım atılmış bulunmaktadır.
Gençlerimizin istihdama geçişini kolaylaştıran ve işverenlerimizin nitelikli iş gücüne ulaşmasını destekleyen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un istihdamı güçlendirmeye yönelik uygulamalarını ve işverenlerimize sağladığı destekleri maalesef birçok iş veren ve iş arayan bilmiyor.
1946 yılında “İş ve İşçi Bulma Kurumu” olarak kurulan ve 2003 yılında “İŞKUR”a dönüştükten sonra adeta istihdam piyasasının dinamiklerini yönlendiren ve özel sektörün ihtiyaçlarına göre çözümler üreten bu güzide kurum, bugün yalnızca iş arayan ile iş vereni buluşturan bir aracı olmanın çok daha ötesine geçmiş durumdadır.
Nitekim, Son 5 yıllık periyotta, her yıl ortalama 1 ila 1,5 milyon vatandaşımız istihdama kazandırılmış, Aktif işgücü programları kapsamında milyonlarca kişi eğitim, kurs ve işbaşı programlarından faydalanmıştır.
Şimdi buradan iş arayışı içinde olan genç kardeşlerime ve iş verenlerimize, bilhassa Kayseri’deki sanayici ve ticaret erbabına önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum: İŞKUR MOBİL’i tablet veya telefonlarımıza indirelim. Açık söyleyeyim, istihdam piyasasındaki herkesin cebinde mutlaka olması gereken bir uygulama. Şu anda 8,3 milyon kişi İŞKUR MOBİL kullanıyor; çünkü orada iş var, fırsat var, gelecek var… üçü de gençlerimize tek tuş mesafesinde. İŞKUR tüm imkânları hazırlamış, artık sıra bizde.





