Antalya'da İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı program sırasında yaşanan trafik yoğunluğu, eski Bakan Mehmet Özhaseki'nin yıllar önce yaptığı açıklamayı yeniden gündeme taşıdı.

Türkiye’de çok sevilen otomobil markasında yangın alarmı! 72 bin araç geri çağrılıyor
Türkiye’de çok sevilen otomobil markasında yangın alarmı! 72 bin araç geri çağrılıyor
İçeriği Görüntüle

Bakanların 22 Ekim'de COP31 Dünya İklim Zirvesi hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Aksu ilçesindeki EXPO 2016 alanında incelemelerde bulunduğu sırada, D-400 kara yolunda konvoy geçişi nedeniyle trafik durdurulmuş ve uzun araç kuyrukları oluşmuştu.

Yaşananların ardından Mehmet Özhaseki'nin 2024 yılında Hatay ziyareti sırasında milletvekilleri, vali ve belediye başkanlarıyla aynı otobüste yaptığı yolculuğun görüntüleri yeniden paylaşılmaya başlandı.

Mehmet Özhaseki: Arkadan 250 Tane Araç Konvoy Oluyor

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2024 yılında Hatay'da gerçekleştirdiği program sırasında beraberindeki heyetle tek otobüste yolculuk yapmıştı.

Otobüste bazı milletvekilleri ve belediye yöneticileri ayakta seyahat ederken, Özhaseki kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarruf tedbirlerine yönelik açıklamalarını hatırlatan Özhaseki, protokol ziyaretlerinde oluşan uzun araç konvoylarına dikkat çekerek, “Bu tür işleri yapıyoruz ama bazen bakıyorum ki protokolle birlikte hareket edip giderken arkadan 250 tane de araç konvoy oluyor” demişti.

“Tek Bir Otobüste Toplanıp Gidip Geliyoruz”

Özhaseki, protokol heyetinin ayrı araçlarla hareket etmesi durumunda çok sayıda şoför ve koruma aracının da konvoya katıldığını belirterek uyguladıkları yöntemi anlatmıştı.

Eski Bakan, “Benim şoför, vali beyin şoförü, diğer arkadaşların şoförleri, korumalar ordusu, onlar özel arabalarla geliyorlar. Şimdi ona da dikkat ederek tek bir otobüste toplanıp gidip geliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Otobüsle yapılan yolculuğun yalnızca araç sayısını azaltmakla kalmadığını, heyette bulunan isimlerin bir arada vakit geçirmesine de imkân sağladığını söyleyen Özhaseki, tasarruf tedbirlerinin bu yönüne de değinmişti.

“200 Tane Araba Olması Lazımdı, Ondan Kurtulmuş Olduk”

Mehmet Özhaseki'nin videoda en çok dikkat çeken sözlerinden biri de otobüs yolculuğuyla önüne geçilen araç yoğunluğuna ilişkin açıklaması olmuştu.

Özhaseki, “Şimdi herhalde 200 tane araba olması lazımdı arka tarafta. Ondan kurtulmuş olduk” diyerek kalabalık protokol heyetinin tek araçla seyahat etmesini değerlendirmişti.

Görüntülerde otobüsün arka bölümünde milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer protokol üyelerinin bulunduğu, bazı isimlerin ise ayakta yolculuk yaptığı görülmüştü.

Antalya'daki Konvoyun Ardından Eski Görüntüler Yeniden Gündemde

Antalya'nın Aksu ilçesinde bakanların programı sırasında yaşanan trafik yoğunluğu ile Özhaseki'nin geçmişte yaptığı otobüs yolculuğu, iki farklı dönemdeki protokol ulaşımı uygulamalarını yeniden gündeme getirdi.

Bir tarafta bakan konvoyunun geçişi nedeniyle D-400 kara yolunda oluşan araç kuyrukları, diğer tarafta ise Mehmet Özhaseki'nin kalabalık heyeti tek otobüste topladığı görüntüler yer aldı.

Özhaseki'nin tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamalar, Antalya'daki konvoy görüntülerinin ardından kamu görevlilerinin programlarında kullanılan araç sayısı ve ulaşım düzenlemeleriyle ilgili tartışmalarda yeniden hatırlandı.

Muhabir: Samet Şifayin