Kayseri Haber - Kayseri AK Parti Milletvekili Bayar Özsoy, 23 Nisan etkinliklerinde mehter grubu oluşturan çocuklara sırtını dönen CHP’li meclis üyeleri olduğu öne sürülen kişilere sert tepki gösterdi.
Etkinliklerinde mehter grubu oluşturan çocuklara yönelik CHP’nin “sırt dönme” iddiası gündem oluştururken, AKP Milletvekili Özsoy, yaşananlara sosyal medyadan yazılı açıklamalarda bulundu. Özsoy, kültürel değerlere karşı sergilendiğini savunduğu tutumu eleştirerek, çocukların emeği üzerinden ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
BATI EZGİLERİ OLSAYDI ALKIŞ TUTARLARDI
Kayseri AK Parti Milletvekili Bayar Özsoy, yaptığı açıklamada kültürel değerlere yönelik yaklaşımlarını yanlış bularak eleştirdi. “Eğer sahnede Osmanlı’nın izlerini taşıyan bir mehter yerine Batı ezgileri olsaydı, aynı kadrolar büyük bir coşkuyla alkış tutardı muhtemelen. Ama söz konusu kendi tarihimizin, kendi kültürümüzün bir yansıması olunca sırt dönmeyi tercih etmek… İşte asıl mesele tam da burada başlıyor.” ifadelerini kullandı.
23 Nisan gibi anlamlı bir günde çocukların emeğinin ideolojik bakış açısıyla değerlendirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özsoy, “Alkışı bile seçici hale getirmek, yalnızca çocuklara değil, bu milletin köklerine karşı mesafe koymaktır” dedi.

CHP BU MİLLETİN KÜLTÜRÜNE YABANCI
Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik eleştirilerine devam eden Özsoy, “Her yerde olduğu gibi burada da CHP bu milletin kültürüne tarihine dinine yabancı olduğunu göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.
Yeni nesillerin ayrıştırılarak değil, ortak değerlere sahip çıkılarak yetişmesi gerektiğini belirten Özsoy, “Bu ülkenin değerleri arasında ayrım yaparak değil, sahip çıkarak büyür yeni nesiller. Alkışın da saygının da bir standardı olmalı; o da çocukların emeğine duyulan koşulsuz takdirdir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda sert bir dil kullanan Özsoy, “Bu faşist zihniyete; Çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için geçit vermeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı




