CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Müslim Sarı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’den Okullardaki Eksiklere İlişkin Açıklama

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullardaki sorunlara dikkat çeken Sarı, özellikle temizlik ve öğrencilerin beslenmesi konularının öncelikli olduğunu ifade etti.

Sarı, okulların hijyen şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, "Okullarını temizleyemeyen, okullarına tuvalet kağıdı götüremeyen, okullarına sabun götüremeyen bir kamu otoritesi söz konusu olamaz" dedi.

YENİ Parti ile isim tartışması büyüyor! Öztürk Yılmaz: Partilerin birleşmesi de konuşuldu
YENİ Parti ile isim tartışması büyüyor! Öztürk Yılmaz: Partilerin birleşmesi de konuşuldu
İçeriği Görüntüle

Gelir dağılımındaki bozulmaya da değinen Sarı, okul çağındaki çocuklara mutlaka bir öğün kaliteli yemek verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konularla ilgili CHP’li belediyelere ve yerel yöneticilere talimat verdiklerini belirten Sarı, "Bu iki mesele bizim çok yakından takip ettiğimiz meseleler. Bu konuyla ilgili biz kendi belediyelerimize, kendi yerel yöneticilerimize de bir talimat geçtik" ifadelerini kullandı.

"Yargıtay’a Yaptığımız Temyiz Başvurusunu Geri Çektik"

Parti içi gelişmelerin de MYK gündeminde olduğunu aktaran Sarı, CHP’nin kongre ve kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarı, temyiz başvurusunun geri çekilme nedenini şöyle açıkladı:

"CHP'nin kongrelerini ve kurultayını her türlü hukuki tartışmadan uzak, her türlü hukuki ihtilaftan ya da şaibeden uzak, açık, net ve şeffaf biçimde yapabilmeyi teminen, biz bu kararın bir an önce kesinleşebilmesi için Yargıtay'a yapmış olduğumuz temyiz başvurusunu geri çekmiş bulunuyoruz."

Sarı, bu süreçte başka davacıların da bulunduğunu ve onların da davalarını geri çektiğini belirterek, CHP’nin kongreleri ve kurultayının hukuka uygun şekilde gerçekleştirilmesinin önünde herhangi bir engel kalmadığını söyledi.

"CHP'nin Kongreleri Ve Kurultayının Önünde Hiçbir Hukuki Engel Kalmamıştır"

Temyiz başvurusunun neden daha önce geri çekilmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Sarı, süreçte dört farklı davacının daha bulunduğunu ifade etti.

Sarı, bu kişilerin de başvurularını geri çekmesinin ardından CHP’nin süreci sonlandırma kararı aldığını belirtti.

Özgür Özel’in daha önce CHP adına yaptığı başvuruyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sarı, o dönemdeki koşullar nedeniyle kararlarını geri çekmediklerini söyledi.

Sarı, "Sonraki siyasal gelişmeler içerisinde bir siyasal ayrışma, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliği dışına çıkma, bunu tartışma, gereksiz hukuki zorlamalar ve bununla ilgili tartışmalar ortaya çıkınca bu sürecin artık bu şekilde taşınamayacağını açık biçimde gördük" dedi.

Sarı, yapılan işlemin ardından CHP’nin kongre ve kurultay sürecinin önünde hukuki engel kalmadığını yineledi.

"Yenilik Partisi İle Hiçbir Temasımız Yok"

Basın mensuplarının Yenilik Partisi ile görüşme iddialarını sorması üzerine de açıklama yapan Müslim Sarı, CHP yöneticilerinin böyle bir temas içinde olmadığını söyledi.

Sarı, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir yöneticisi formal ya da informal biçimde Yenilik Partisiyle herhangi bir görüşme, toplantı, herhangi bir temas içinde değildir."

Sarı, basında yer alan ve teyit edilmediğini belirttiği iddiaların kamuoyunun değerlendirmesine sunulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA