Kayseri’de yağış geri dönüyor! 5 günlük hava durumu açıklandı
Kayseri’de yağış geri dönüyor! 5 günlük hava durumu açıklandı
İçeriği Görüntüle

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yeni parti iddiaları, kurultay süreci, dokunulmazlık tartışmaları ve yargı kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, CHP'nin yeni bir partiye dönüşmeyeceğini ancak olası senaryolara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Yönetim Kurulu toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle son dönemde kamuoyunda gündem olan "yeni parti" iddialarına ilişkin açıklamalar yapan Özel, CHP'nin geleceği, kurultay süreci ve hukuk tartışmalarına dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Cumhuriyet Halk Partisi'ni Bırakıp Gitmeyeceğiz"

Yeni parti kurulacağı yönündeki iddialara açıklık getiren Özgür Özel, bazı olağanüstü senaryolara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Özel, "Butlan yaptı, baskın seçim yapıyor veya partinin iki dönem üst üste kongre yapmamasını seçime girme yeterliliğinin kaybı olarak nitelendiriyor. O zaman yeni partiniz yoksa büyük bir şok yaşarsınız. Yani hazırda bir şeyin olması lazım. İkinci bir parti daha hazır etmek lazım olabilir. Onda bir sorun yok. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'ni bırakıp bu partiye geçiyoruz diye bir kararlılığımız, bir başlangıcımız yok. Bunun adı Cumhuriyet Halk Partisi'ni aşan bir büyük yürüyüş, iktidar yürüyüşü. Ama bu partiyi terk ederek değil, partide mücadele ederek yapacağız bunu" dedi.

Özel, CHP'nin zaman kaybettiğini ancak kamuoyu desteğini ve toplumsal karşılığını kaybetmediğini savunarak, parti içindeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Chp'de Yeni Parti Itirafı! Özgür Özel (2)

Bahçeli, Adalet Bakanı Ve İçişleri Bakanı Ziyaretleri

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin yaşanan süreçten duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş olabileceğini ifade eden Özel, "Devlet Bey'in değerlendirmelerini önemli buluyorum" dedi.

Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı'nın aynı gün göreve başladığını hatırlatan Özel, sonrasında yaşanan gelişmelere bakıldığında söz konusu kabine değişikliğinin kendilerine yönelik bir sürecin başlangıcı olduğu kanaatine vardıklarını söyledi.

Dokunulmazlık Tartışmalarına Yanıt Verdi

Hakkındaki dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin de konuşan Özgür Özel, şahsi olarak herhangi bir endişe taşımadığını belirtti.

Uzun yıllardır TBMM'de görev yaptığını hatırlatan Özel, gerilimli dönemlerde fezleke ve dokunulmazlık tartışmalarının sıkça gündeme geldiğini ifade ederek, "Kendimle ilgili herhangi bir endişem yok. Ama Türkiye'de çok partili yasal yaşamın geleceği açısından endişem var" dedi.

"Türkiye Demokrasisi Açısından Kaygılıyım"

Kamu hukuku açısından ciddi endişeleri bulunduğunu belirten Özel, birçok hukukçunun benzer görüşleri dile getirdiğini söyledi.

Yaşanan sürecin demokratik sistem açısından tehlikeli olduğunu savunan Özel, "Sabah erken kalkanın seçilmişlere müdahale edebildiği bir düzen ortaya çıkıyor. Bu durum Türkiye demokrasisi açısından ciddi bir risk oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Özel, ceza davası sonuçlanmadan hukuk davalarında verilen kararların hukuki açıdan sorunlu olduğunu öne sürerek, bunun yalnızca CHP'yi değil, Türkiye'deki demokratik düzeni ilgilendirdiğini savundu.

Kurultay Süreci Ve Mahkeme Kararları

Kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özgür Özel, İstanbul İl Kongresi ve CHP Kurultayı hakkında açılan davalar üzerinden değerlendirmeler yaptı.

Mahkeme kararlarında çelişkiler bulunduğunu öne süren Özel, tedbir kararları ve butlan tartışmaları üzerinden hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi kararlarına dikkat çeken Özel, yeterli imza toplandığında kurultayın yapılabileceğini savundu. Ayrıca Yargıtay'a çeşitli başvurular yaptıklarını belirterek, sürecin önündeki tıkanıklığın ancak Yargıtay'ın vereceği kararla aşılabileceğini ifade etti.

"Sokağa Rağmen Bir Şey Olmaz"

Toplumun ve seçmenin iradesinin önemine vurgu yapan Özgür Özel, siyasi süreçlerde sokağın sesinin belirleyici olduğunu söyledi.

CHP tabanında değişim talebinin güçlü olduğunu savunan Özel, delegelerden ve parti üyelerinden aldıkları desteğin her geçen gün arttığını ifade etti.

"Sokak kazanır. Sokağa rağmen bir şey olmaz" diyen Özel, toplumdaki değişim rüzgarının önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

Chp'de Yeni Parti Itirafı! Özgür Özel (1)

Kılıçdaroğlu'nun MYK Listesine Eleştiri

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı MYK listesi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Listede görev kabul etmeyen isimlerin bulunduğunu belirten Özel, bazı isimlerin tarihi bir duruş sergilediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun daha önce daha dar kapsamlı bir yönetim modeli savunduğunu hatırlatan Özel, buna rağmen 19 kişilik bir MYK açıklanmasının parti yönetiminde yaşanan sıkıntıların göstergesi olduğunu savundu.

Özel, "Liste bir çaresizliği çağrıştırıyor" ifadelerini kullanarak MYK yapılanmasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Yeni Parti Hazırlığı Bir 'Felaket Senaryosu' İçin

Yeni parti konusuna son kez açıklık getiren Özel, bunun CHP'nin alternatifi olarak değil, olası hukuki ve siyasi gelişmelere karşı bir güvence olarak değerlendirildiğini söyledi.

Özel, CHP'nin iktidar yürüyüşünü mevcut parti çatısı altında sürdüreceğini vurgulayarak, mücadelelerini Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde devam ettireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA