Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye genelindeki okul güvenliğini artırmak için bir dizi yeni önlem alacaklarını duyurdu. Özellikle dijital tehditlere karşı daha güçlü bir denetim ve güvenlik sağlanacağını belirten Erdoğan, siber devriye faaliyetlerinin güçlendirileceğini ve velilere yönelik yeni destek sistemlerinin hayata geçirileceğini vurguladı. Eğitim kurumlarında yaşanan güvenlik endişelerinin giderilmesi ve çocukların daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için kapsamlı bir strateji oluşturulacağı açıklandı.
Yeni Önlemler Geliyor: Okul Güvenliği En Öncelikli Konu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul güvenliğinin en önemli öncelikleri olduğunu belirterek, "Okullarımızın güvenliği birinci meselemizdir" dedi. Erdoğan, eğitim kurumlarının güvenliği için yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Atılacak adımlar arasında:
Siber devriye faaliyetlerine ağırlık verilmesi, Siber birimlerin kapasitesinin güçlendirilmesi, Velilere yönelik destek ve danışma hattının devreye girmesi yer alıyor., Saldırıların Dijital Boyutu: Siber Tehditler Takip Edilecek
Erdoğan, okul saldırılarının dijital platformlarda yayılan zararlı içeriklerle bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. "Siber saldırılarla mücadele için dijital ayak izlerini takip ediyoruz" diyerek, bu tür olayların öncesindeki dijital izlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, sosyal medyada yayılan manipülatif içeriklerin de engellenmesi için önlemler alındığını belirtti.

Ailelerin Rolü: Güçlü Aile, Güçlü Toplum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile yapısının çocukların güvenliği için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Aile, kişinin ilk okuludur. Eğitim ailede başlar" şeklinde konuştu. Aile içi iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, velilere yönelik yeni bir randevu sisteminin ve danışmanlık hattının devreye gireceğini duyurdu.
Eğitimde Kriz Yönetimi ve Psikososyal Destek
Okullarda kriz yönetimi ve psikososyal destek mekanizmalarının güçlendirileceğini açıklayan Erdoğan, öğretmenler ve okul yöneticilerine yönelik eğitimler verileceğini söyledi. Ayrıca, öğrenciler için dijital esenlik ve değer temelli çalışmaların yaygınlaştırılacağı belirtildi.
Medyanın Rolü: Şiddet İçeriklerine Karşı Tedbir
Erdoğan, şiddet içerikli medya yayınlarının gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti ve saldırıların görüntülerinin tekrar yayınlanmasının taklit riskini artırdığını belirtti. Medya ve popüler kültür ürünlerinin şiddeti teşvik etmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şiddetle mücadelede medyanın sorumlu bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.



