Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili yeni dönem bilgilerini verdi. 2026-2027 sezonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, demiryolu seyahatini Anadolu’nun tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle buluşturduğunu belirterek, Turistik Doğu Ekspresi’nin yeni sezonda da yolcularını ağırlayacağını belirtti.
Bakan Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi 2026-2027 kış sezonunda her iki yönde 35’er olmak üzere toplam 70 sefer gerçekleştirecek. Ankara-Kars yönündeki seferlerimiz 21 Aralık 2026-10 Mart 2027, Kars-Ankara yönündeki seferlerimiz ise 23 Aralık 2026-12 Mart 2027 tarihleri arasında yapılacak" diye konuştu.
‘KARS-ANKARA YÖNÜNDE 12 MART 2027’DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’
Sefer günlerine ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, "Ankara-Kars yönünde trenlerimiz pazartesi, çarşamba ve cuma günleri; Kars-Ankara yönünde ise çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket edecek. Ankara-Kars yönünde son seferimizi 10 Mart 2027’de, Kars-Ankara yönünde ise 12 Mart 2027’de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
5 NOKTADA GEZİ MOLASI VERİLECEK
Sefer detayları ile ilgili konuşan Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum istasyonlarında, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapacağız. Yolcularımız böylece tren yolculuğunun yanı sıra Anadolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini de yerinde görme fırsatı bulacak" diye konuştu.
‘HER YATAKLI VAGONDA 10 KOMPARTIMAN BULUNUYOR’
Seferlerin trenin yataklı ve yemekli vagonlardan oluşacağını belirten Abdulkadir Uraloğlu, "Her yataklı vagonda 10 kompartıman, her kompartımanda ise 2 yatak bulunuyor. Bir yataklı vagonumuz toplam 20 yolcu kapasitesine sahip. Trenimizde ayrıca bir yemekli vagon da hizmet verecek" diye konuştu.
BİLET SATIŞLARI 26 EKİM’DE BAŞLIYOR
Bilet satışlarına ilişkin de bilgi veren Abdulkadir Uraloğlu, şöyle konuştu: "Bireysel yolcularımız için bilet satışlarını 26 Ekim tarihinde başlatacağız. Biletler TCDD Taşımacılık satış kanallarından temin edilebilecek.”




