Erciyes Üniversitesi çalışanlarının merakla takip ettiği maaş promosyonu görüşmelerinde, 20 Ekim’de gerçekleştirilen toplantıda ortaya çıkan teklifler beklentileri karşılamadı. Üç buçuk yıllık dönem için 100 bin TL teklif edilerek 9 bankaya davet gönderildi. Ancak davet edilen bankalardan yalnızca 4 tanesinin teklif sunduğu açıklandı.
BANKA TEKLİFLERİ SEVİYENİN ALTINDA KALDI
Bankaların teklifleri 40 bin TL ile 65 bin TL arasında kaldı. Görüşmelerde bankaların sunduğu teklifler şöyle sıralandı:
Halkbank istenilen 100 bin TL’ye karşı 65 bin TL,
VakıfBank temel taban fiyatına karşı 60 bin TL,
Garanti BBVA bankası 45 bin 500 TL,
Yapı Kredi ise 40 bin TL teklifiyle diğer bankalara oranla en düşük fiyatı verdi.
Belirlenen 100 bin TL taban tutarına hiçbir bankanın ulaşamadığı duyuruldu. En yüksek teklif 65 bin TL’de kalırken, en düşük teklif veren banka 40 bin TL teklif sundu. En yüksek teklif ile belirlenen taban tutar arasındaki fark 35 bin TL olarak görüldü.
Verilen tekliflerin yeterli bulunmamasının ardından bankaların tekrardan promosyon fiyatı vermeleri istendi. Bankalar ise tekrar fiyat vermeyip süreçten çekildiklerini duyurdular.
TEKLİFLER BEKLENTİYİ KARŞILAMADI
Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer, görüşmelerde sunulan tekliflerin çalışanların ekonomik beklentilerini karşılamadığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Erciyes Üniversitemizde görev yapan yaklaşık 7 bin işçi, memur ve akademik personeli ilgilendiren maaş promosyonu görüşmelerinde sunulan rakamları kabul edilebilir bulmuyoruz. Üç buçuk yıllık dönem için 100 bin TL taban teklif esas alınmasına rağmen en yüksek teklifin 65 bin TL’de kalması, çalışanlarımızın beklentilerinin ne kadar gerisinde kalındığını açıkça ortaya koymaktadır.”
Başkan Salcanlıer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çalışanlarımızın maaşları üzerinden bankalarla oluşan ticari ilişkinin karşılığında, daha tatmin edici promosyon teklifleri sunulmasını bekliyoruz. Bu kadar geniş bir çalışan kitlesini ilgilendiren bir süreçte, ortaya çıkan rakamların yeniden değerlendirilmesi ve çalışanlarımızın ekonomik menfaatlerinin gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz.”
TEKLİFLERİN YENİDEN SUNULMASI İSTENİYOR
Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kayseri Şubesi, bankaların sunduğu teklifleri çalışanların beklentileri açısından yetersiz bulduğunu belirterek yeni görüşmelerde daha güçlü teklifler sunulması çağrısında bulundu. Maaş promosyonu süreci henüz sonuçlanmadı. İkinci bir görüşmenin gerçekleştirilmesi beklenirken, çalışanların beklentisi daha yüksek bir promosyon tutarına ulaşılması yönünde.
Yaklaşık 7 bin Erciyes Üniversitesi çalışanını ilgilendiren bu süreçte, sunulan tekliflerin kabul edilemez olduğunu değerlendiriyor; bankaların tekliflerini yeniden gözden geçirerek çalışanların beklentilerine uygun, daha tatmin edici rakamlarla masaya gelmesini bekliyoruz.
Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kayseri Şubesi, çalışanların ekonomik menfaatlerini ilgilendiren süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğini açıkladı.




