İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında, piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar lira olduğu belirtilen 5 lüks villaya el konuldu. Taşınmazların Muhammed Yarız ve Serdar Turhan ile bağlantılı olduğu, ancak üçüncü kişiler adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi 2,2 milyar lirayı iade etti
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi 2,2 milyar lirayı iade etti
İçeriği Görüntüle

5 VİLLA İÇİN EL KOYMA KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, bazı taşınmazların gerçek sahipliği ve finansal bağlantıları araştırıldı. İncelemeler sonucunda, üçüncü kişiler adına kayıtlı 5 lüks villanın Muhammed Yarız ve Serdar Turhan ile bağlantılı olduğu tespit edildiği aktarıldı. Bunun üzerine söz konusu taşınmazlara yönelik el koyma işlemi gerçekleştirildi.

VİLLALARIN TOPLAM DEĞERİ 1,2 MİLYAR LİRA

El konulan 5 villanın toplam piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar TL olduğu belirtildi. Taşınmazların mülkiyet kayıtları farklı kişiler üzerinde görünse de soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde Yarız ve Turhan ile bağlantısının araştırıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA MAL VARLIKLARI ÜZERİNDEN DEVAM EDİYOR

Fon soruşturması kapsamında şüphelilerin mal varlıkları, finansal hareketleri ve şirket bağlantılarına ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi. El koyma kararları, soruşturma sürecinde uygulanan tedbirler arasında yer alırken, kişilerin hukuki durumları yürütülecek adli süreç sonucunda netleşecek.

Kaynak: Haber merkezi