Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Şahin Ülker, 2025 Yılı Faaliyet Raporu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. İmar ve şehircilik konularında yaptığı değerlendirmelerde, Kayseri'nin 2025 yılı için kayıplar yılı olduğunu vurguladı.
Ülker, yaptığı açıklamada, "2025 yılı, imar ve şehircilik açısından Kayseri için kayıpların yaşandığı bir yıl oldu. Parklar, sosyal donatı alanları ve belediye hizmet alanları gibi toplumun ortak kullanımına ait alanlar kaybedildi" dedi. İki yıldır bu konuda hassasiyet gösterdiğini belirten Ülker, şehrin imar uygulamalarını incelediklerinde, birçok sosyal donatı alanı ve parkın kaybedildiğini ifade etti. "Bunları ben mecliste itiraz ettiğimde imar daire başkanımız veya komisyon üyelerimiz şöyle söylüyor: 'Kamu yararınadır' ve gerekçelerini sunuyorlar. Ama önümüzde Danıştay kararları var ve imar mevzuatı var" diyen Ülker, bu durumu eleştirdi.
Ayrıca, idari yargıya taşıdıkları konularda bilirkişi raporlarının yavaş yavaş çıktığını belirten Ülker, "İncelememizi yaptığımızda aslında tüm maddeler için söylemiyorum ama itiraz ettiğimiz maddeler için ne kadar haklı olduğumuzu bilirkişi raporları söylemeye başladı" diyerek, haklı olduklarını vurguladı.
2025 yılı Faaliyet Raporu'nda plan bütünlüğünü koruyacak revizyon hedefinin yüzde 56 gerçekleşme oranına sahip olduğunu ancak parsel bazlı plan tadilatlarının gerçekleşme oranının yüzde 100 olduğunu belirten Ülker, "Parselli plan tadilatları şehir plan bütünlüğünü bozan faaliyetlerdir" dedi. Ülker, bunun yerine daha bütüncül plan revizyonlarının yapılması gerektiğini ve "bizden önceki belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizden bize miras kalan alanları geleceğe taşıyacak plan revizyonları yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
Şahin Ülker, Kayseri'nin geleceği için daha dikkatli ve planlı bir şehirleşme politikası izlenmesi gerektiğini savunarak, parsel bazlı plan değişikliklerinin mümkün olduğunca yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.




