Ankara’da yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında gözaltına alınan isimlerden birinin PETLAS’ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan olduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki soruşturma kapsamında toplam 26 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Cemal Enginyurt’un oğlu ifadeye çağrıldı: MASAK raporunda milyonluk para trafiği!
Cemal Enginyurt’un oğlu ifadeye çağrıldı: MASAK raporunda milyonluk para trafiği!
İçeriği Görüntüle

ABDULKADİR ÖZCAN’IN EVİNDEN 175 GRAM ESRAR BULUNDU

Soruşturma kapsamında Abdulkadir Özcan’ın evinde de arama gerçekleştirildi. Aramada daralı ağırlığı 175,45 gram olan, renk, koku ve görünümü itibarıyla esrar olduğu değerlendirilen madde ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen maddenin kesin niteliğinin belirlenmesi için kriminal inceleme başlatıldı. Özcan da operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alındı.

SORUŞTURMADA 26 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM

Uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında 17 şüpheli ile umuma açık eğlence mekânı olarak faaliyet gösteren 5 işletmede sorumluluğu bulunduğu belirlenen 9 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Soruşturmayla ilgili işlemler devam ediyor.

PETLAS YÖNETİMİNDEN ALINMIŞTI

Abdulkadir Özcan’ın adı daha önce Aralık 2024’te bir THY uçağında yaşanan olayla gündeme gelmişti. Dubai-İstanbul seferinde kabin ekibiyle yaşadığı tartışmanın görüntüleri sosyal medyada yayılmıştı.

Özcan'ın görüntülerde “Ben milyar dolarlık adamım” ve “Türkiye’yi satın alırım” ifadelerini kullandığı görülmüştü. Görüntülerin ardından PETLAS, yaşananların şirket değerleriyle bağdaşmadığını belirterek kamuoyundan özür dilemişti. Özcan daha sonra PETLAS Yönetim Kurulu üyeliğinden alınmıştı. Şirket yönetiminden ayrılmasıyla sonuçlanan olayın ardından Özcan’ın adı bu kez Ankara’daki uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasıyla gündeme geldi.

Kaynak: Haber merkezi