Bünyan’da yaşayan DMD hastası Yakup Çalık’ın tedavisine destek olmak isteyen hemşehrisi Salih Çolak, örnek bir davranışa imza attı. Çolak, kendisi için manevi değeri bulunan ve çok sevdiği tespihini Yakup’un tedavisine katkı sağlamak amacıyla internet üzerinden açık artırmaya çıkardı.

Yakup Çalık’a destek olmak amacıyla gerçekleştirilen açık artırmaya çok sayıda kişi ilgi gösterirken, tespih için en yüksek teklif Bünyanlı hayırsever Yakup Erkılıç’tan geldi. Açık artırmada tespih için 10 bin TL teklif veren Yakup Erkılıç, en yüksek teklifi vererek tespihin yeni sahibi oldu. Böylece tespihin satışından elde edilen 10 bin TL’nin DMD hastası Yakup Çalık’ın tedavisine destek amacıyla kullanılması hedeflendi. Açık artırmanın tamamlanmasının ardından tespihi satışa çıkaran Salih Çolak ile satın alan Yakup Erkılıç, Bünyan çarşısında bir araya geldi.

Tespihi Aldı, Yeniden Sahibine Hediye Etti

Bunyan Dmd Yakup Tespih 1

İkilinin buluşmasında ise beklenmedik ve duygulandıran bir an yaşandı. Tespihi 10 bin TL karşılığında satın alan Yakup Erkılıç, tespihi yanında götürmek yerine yeniden Salih Çolak’a hediye etti. Erkılıç’ın bu davranışıyla hem Yakup Çalık’ın tedavisine maddi destek sağlanmış oldu hem de Salih Çolak çok sevdiği tespihinden ayrılmadı.

“Amacım Tespih Sahibi Olmak Değildi”

Yaptığı anlamlı davranışın ardından konuşan Yakup Erkılıç, açık artırmaya katılmasındaki asıl amacının tespihi satın almak değil, DMD hastası Yakup Çalık’a destek olmak olduğunu belirtti. Erkılıç, “Hayra vesile olduğu için Salih kardeşime teşekkür ederim. Benim amacım tespih sahibi olmak değil, DMD hastası Yakup Çalık’a yardımcı olmaktı. Bu yüzden tespihi yeniden Salih kardeşime hediye ettim” ifadelerini kullandı.

Bünyan'da DMD hastası Yakup Çalık için dayanışma gecesi düzenlenecek!
Bünyan'da DMD hastası Yakup Çalık için dayanışma gecesi düzenlenecek!
İçeriği Görüntüle

Bünyan’da Örnek Dayanışma

Salih Çolak’ın çok sevdiği tespihini Yakup’un tedavisi için gözden çıkarması, Yakup Erkılıç’ın ise 10 bin TL’ye aldığı tespihi yeniden sahibine hediye etmesi ilçede takdirle karşılandı. İki hemşehrinin sergilediği dayanışma, DMD hastası Yakup Çalık’ın tedavisine destek olmak için yapılan yardım çalışmalarına da anlamlı bir katkı sundu.

Tatil rotası Marmaris sallandı! AFAD 4.1'lik depremi duyurdu
Tatil rotası Marmaris sallandı! AFAD 4.1'lik depremi duyurdu
İçeriği Görüntüle

Açık artırmadan elde edilen 10 bin TL ile Yakup Çalık’ın tedavisine destek olunması amaçlanırken, yaşanan olay Bünyan’da yardımlaşma ve dayanışmanın dikkat çeken örneklerinden biri oldu.

Kaynak: RHA