Kayseri Haber- Kayseri OSB (Organize Sanayi Bölgesi) itfaiye ekipleri olası bir deprem felaketine hazırlık yapmak amacıyla enkaz alanında arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.
Eğitime, Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik Bölümü stajyer öğrencileri de katılım sağladı.

Senaryo gereği oluşturulan enkaz alanında arama, yaralıya ulaşma ve güvenli tahliye uygulamaları konularında çalışmalar gerçekleştirildi.
Yetkililer, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek, eğitime katılan personel ve öğrencilere teşekkür etti.

Eğitim çalışmasının başarılı bir şekilde tamamlandığı bildirilen tatbikatta ortaya çıkan görüntüler ise gerçeği aratmadı.
Kayseri OSB itfaiyesinin bu tür yaşanması muhtemel felaket senaryolarına hazır hale gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, çalışmaların kıymetli olduğunu vurguladı.





