Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Yağmur Ç. davasında önemli bir gelişme yaşandı. Genç kızın silahla vurularak yaşamını yitirmesiyle ilgili tutuklu yargılanan sanık F.D. hakkında istenen ceza belli oldu.

17 Yaşındaki Yağmur Hayatını Kaybetmişti

Olay, 19 Ocak'ta saat 03.00 sıralarında Kocasinan ilçesine bağlı Şeker Mahallesi 5265 Nolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 17 yaşındaki Yağmur Ç. ile sevgilisi olduğu belirtilen sözleşmeli er F.D. bir araya geldi.

Bu sırada genç kız, F.D.'ye ait ruhsatsız silahla başından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yapılan kontrollerde Yağmur Ç.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan F.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık Mütalaasını Açıkladı

Kayseri'de görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanık F.D., hayatını kaybeden Yağmur Ç.'nin annesi T.Y.B., taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "çocuğa ve kadına karşı kasten öldürme" ile "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Tutukluluk Hali Devam Edecek

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Vali Gökmen Çiçek: “Kayseri’de Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdik”
Vali Gökmen Çiçek: “Kayseri’de Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdik”
İçeriği Görüntüle

Duruşma Sonrası Gerginlik Yaşandı

Duruşmanın ardından adliye koridorlarında kısa süreli gerginlik yaşandı. Hayatını kaybeden Yağmur Ç.'nin yakınları ile tutuklu sanık F.D. arasında sözlü tartışma çıktığı öğrenildi. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada yargılamanın önümüzdeki duruşmalarda devam edeceği bildirildi.

Kaynak: 1HA